'Angst over impact corona op OCI verminderd'

Gepubliceerd op 7 april 2020 13:57 | Reacties: 2

OCI (15:58)

17,890 -0,710 (-3,82%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De angst voor de impact van de coronacrisis op kunstmestproducent OCI is verminderd door de bekendmaking dat het bedrijf nog niet te maken had met werkverstoringen. Dat meldde Bank Degroof Petercam.

Al met al denkt OCI nog steeds zijn opbrengsten dit jaar met dubbele cijfers op te kunnen voeren. Alle producten van OCI worden door overheden als essentieel aangemerkt, omdat ze nodig zijn voor onder meer de voedselindustrie. Daardoor verwacht de onderneming dat de vraag naar stikstofmest gedurende het voorjaar sterk blijft. OCI beschikt verder over een kleine 1,4 miljard dollar aan liquiditeit.

Volgens Bank Degroof Petercam zijn ook de zorgen over risico's voor de balans afgenomen en kan het bedrijf aanzienlijke vrije kasstroom genereren. Het advies is buy. Het aandeel OCI noteerde dinsdag omstreeks 13.45 uur een plus van 10,9 procent op 12,81 euro.

3 Posts
Nuc
0
Stikstof is nodig voor de landbouw.
en met landen als Verenigde Staten, Egypte en Algerije waarbij de stikstof maatregelen niet of veel minder een rol spelen lijkt me dat geen probleem voor OCI
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.