'OPEC en Rusland bespreken productieverlaging van 3 maanden'

Gepubliceerd op 7 april 2020 14:44 | Reacties: 3 | Onderwerpen: OPEC  Rusland 

Royal Dutch Shell A (04 jun)

15,648 -0,174 (-1,10%)

MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - Oliekartel OPEC en zijn bondgenoten waaronder Rusland zijn in gesprek over een productieverlaging voor een periode van drie maanden die vanaf mei in moet gaan. Dat meldde het Russische persbureau Tass op basis van ingewijden bij de OPEC.

Er zou nog geen deal zijn gesloten, maar een beperking zou in ieder geval tot na juni gaan duren. Donderdag is er een videovergadering van de OPEC en zijn bondgenoten. Daarbij zouden Saudi-Arabië, het belangrijkste lid van de OPEC, en Rusland hun productie flink willen gaan terugschroeven om zo het overaanbod op de oliemarkt tegen te gaan en de prijzen op te krikken. Door een prijzenoorlog tussen de Russen en Saudi's zijn de olieprijzen sterk gedaald. Daar komt nog de impact van de coronacrisis bovenop.

Naar verluidt willen de partijen ook enige samenwerking met de Verenigde Staten bij het verlagen van de olieproductie, plus landen als Canada en Brazilië.

5 Posts
Katsjinggg
1
Naar verluidt willen de partijen ook enige samenwerking met de Verenigde Staten bij het verlagen van de olieproductie....

Daar wringt het schoentje, de producenten uit de USA hebben al aangegeven daar niets in te zien (geen verrassing)
Go Go Go !
2
In dat geval adviseer ik ongevraagd ;-) de Arabs en Die Rote gewoon door te blijven pompen. Pak ze maar aan, die gekke Amerikaantjes.

Laat het de Kuifeend en de zijnen maar eens een beetje pijn doen. Wordt de lange arm van Kuifje vanzelf een beetje korter.WijHetVolk
1
"Naar verluidt willen de partijen ook enige samenwerking met de Verenigde Staten bij het verlagen van de olieproductie"

Dat woord spreekt boekdelen. Lijkt me nu wel duidelijk dit een strijd tussen de VS enerzijds en SA en Rusland anderzijds is (geweest).
Krentenmenten
0
quote:

Go Go Go ! schreef op 7 april 2020 15:34:


In dat geval adviseer ik ongevraagd ;-) de Arabs en Die Rote gewoon door te blijven pompen. Pak ze maar aan, die gekke Amerikaantjes.

Laat het de Kuifeend en de zijnen maar eens een beetje pijn doen. Wordt de lange arm van Kuifje vanzelf een beetje korter.
kuifeend is zoals bekend zelfvoorzienend en kan importheffingen opleggen om eigen industrie tot aan de verkiezingen te beschermen.
Go Go Go !
0
quote:

Krentenmenten schreef op 7 april 2020 20:01:


[...] kuifeend is zoals bekend zelfvoorzienend en kan importheffingen opleggen om eigen industrie tot aan de verkiezingen te beschermen.


Mooi zo, heel goed. Laat hem maar eens beginnen één van zijn eerste verkiezingsbeloften waar te maken door een muur te plaatsen tussen de VS en Mexico. Schijnt onlangs een gedeelte omgewaaid te zijn. Muurtje is nog niet af.

Zelfvoorzienend ? Dan graag de daad bij het woord voegen. Show us, Mr. President.

Hoe het ook zij. In dat geval graag afmaken die muur en tevens een muur om de rest van de VS graag, zodat niemand er meer in kan komen. Belangrijker nog, ook niemand er meer uit. Als ze dan toch zelfvoorzienend zijn laat maar zien.5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.