'PostNL in lijn met verwachtingen'

Gepubliceerd op 7 mei 2019 09:53 | Reacties: 19

PostNL (29 mei)

1,338 -0,048 (-3,43%)

AMSTERDAM (AFN) - PostNL presteerde in het eerste kwartaal min of meer in lijn met de verwachtingen. Analisten van ING en KBC Securities halen verder een aantal bemoedigende punten uit de beleggersdagpresentaties van het bezorgbedrijf. Hun advies aan beleggers blijft mede daarom staan op buy, met koersdoelen van respectievelijk 4 en 4,50 euro.

Bij ING vinden de marktvorsers het vooral positief dat PostNL voor de middellange termijn blijft uitgaan van een stevige groei bij de pakkettentak. De kenners van KBC wijzen erop dat de cashaanwas en de nettoschuldpositie volgens PostNL na 2020 waarschijnlijk significant zullen verbeteren. Het bedrijf meldde overigens later met meer nauwkeurige verwachtingen te kunnen komen voor de komende jaren.

PostNL boekte afgelopen kwartaal meer omzet, maar minder winst. Uit de cijfers kwam verder naar voren dat de onderneming voor het eerst meer dan de helft van haar opbrengsten heeft gehaald uit e-commerce. Voor de toekomst is het belangrijk dat PostNL erin slaagt om rivaliserend postbedrijf Sandd over te nemen. PostNL kondigde die deal in februari aan, maar toezichthouders moeten nog akkoord gaan.

Deal met Sandd

Het bedrijf gaat er vooralsnog vanuit in het vierde kwartaal van dit jaar groen licht te krijgen voor de deal met Sandd. De verwachtingen waarop de marktvorsers van KBC en ING zich baseren gaan eveneens uit van goedkeuring van de transactie.

Het aandeel PostNL stond dinsdag in de vroege handel op verlies. Na ruim een halfuur handelen noteerde PostNL 6 procent lager op 2,18 euro.

27 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Aad ruts
0
Daar zitten scherpen jongens ,een mes in je rug ,meneer hamers gaat gewoon naar huis met een zak geld samen met verhagen komt goed haha
Alexia F
1
Je maakt zelden mee dat commissarissen en directie een bedrijf zo slecht weten te leiden. Keer op keer worden doelstellingen niet behaald, worden beloftes niet nagekomen, wordt geblunderd op financieel gebied, worden tactisch verkeerde keuzes gemaakt en weet men de koers na een bod van €5,75 te laten kelderen naar onder de €2,00. In een goed lopende economie moet je wel ongelooflijk dom zijn om dat voor elkaar te kunnen krijgen. Er is maar 1 oplossing: directie en commissarissen vertrekken zo spoedig mogelijk en het zou niet onredelijk zijn deze aansprakelijk te stellen voor de geleden schade.
Wadloper
0
Het is gewoon een een-tweetje tussen ING en PostNL.
Verhagen wordt beloond met haar nieuwe bijklusbaantje en waarschijnlijk nog meer.
Aad ruts
0
Goedemorgen Wadloper ik zei gisteren om 6,35 post naar 1,70 a1,75 ,en toen vroeg jeof ik aan de drank zat,vermorgen al 1,87 ik drink nog even door zonnebergen haha
0
quote:

Wadloper schreef op 8 mei 2019 14:51:


Het is gewoon een een-tweetje tussen ING en PostNL.
Verhagen wordt beloond met haar nieuwe bijklusbaantje en waarschijnlijk nog meer.

wat zou Verhagen tegen ING over PostNL mogen zeggen. Ze mag geen koersgevoelige informatie doorspelen naar ING.
marcel13
0
Melding Shortsell
8 mei: AHL Partners vergroot shortpositie in PostNL van 1.48% naar 1.57%
8 mei: PDT Partners vergroot shortpositie in PostNL van 0.61% naar 0.73%
8 mei: Marshall Wace vergroot shortpositie in PostNL van 2.36% naar 2.76%
8 mei: RAM ACTIVE INVESTMENTS rapporteert een nieuwe short positie in PostNL van 0.52%
27 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.