AB InBev verkoopt minder bier door coronacrisis

Gepubliceerd op 7 mei 2020 08:19 | Reacties: 3 | Onderwerpen: levensmiddelen 

AB InBev (10 jul)

47,180 +1,915 (+4,23%)

Heineken (10 jul)

84,500 +1,500 (+1,81%)

BRUSSEL (AFN) - AB InBev voelt ook duidelijk de negatieve effecten van het coronavirus. 's Werelds grootste brouwer verkocht in het eerste kwartaal van het jaar minder bier als gevolg van de crisis. Vooral de sluiting van de horeca in veel landen zette de resultaten blijvend onder druk. Doorgaans zijn kroegen, hotels en restaurants goed voor een derde van de omzet van de brouwer.

AB InBev zag de biervolumes in de periode met 9,3 procent dalen op jaarbasis. Dit kwam door de mindere prestaties in maart. Vooral de problemen in China, dat eerder gebukt ging onder strenge maatregelen om de verspreiding van het virus in te dammen, werden gevoeld. Als China buiten beschouwing wordt gelaten, daalden de volumes met 3,6 procent.

De mindere verkopen werden qua omzet deels tenietgedaan door hogere prijzen. De totale omzet daalde met bijna 6 procent tot 11 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat zakte met bijna 14 procent tot 3,9 miljard dollar.

Negatieve effecten

In China namen de opbrengsten in het kwartaal met 45 procent af, doordat Chinezen minder bier dronken. Het virus trof China tegen het einde van januari, net voor de start van het Chinese Nieuwjaar, wat doorgaans een van de belangrijkste verkoopmomenten is voor de brouwer. Onder de streep resteerde een verlies van 2,1 miljard dollar door bepaalde afschrijvingen en kosten die werden gemaakt vanwege de coronacrisis.

AB InBev verwacht dat de negatieve effecten van de crisis in het tweede kwartaal van het jaar nog groter zullen zijn. In april was sprake van een daling van de volumes met 32 procent. In China daalden de volumes in april met 17 procent.

AB InBev kreeg verder groen licht van Australische autoriteiten voor de verkoop van de Australische dochter Carlton & United Breweries aan Asahi Group. Met deze deal die in de zomer van 2019 werd aangekondigd is een bedrag van 11 miljard dollar gemoeid. De transactie zal naar verwachting op 1 juni worden afgerond.

6 Posts
Lepre Chaun
0
Lepre Chaun
0
quote:

Parel van het zuiden schreef op 7 mei 2020 08:28:


Oh das gek , ben juist veel meer gaan zuipen.

ja vast Hollandia dat soort meuk waar je alleen het blikje betaald de inhoud is gratis.
Leeser1959
0
AB InBev heeft juist nog een zeer grote schuld (erfenis van de overname van SAB-Miller).
Red_
1
quote:

Leeser1959 schreef op 7 mei 2020 08:47:


AB InBev heeft juist nog een zeer grote schuld (erfenis van de overname van SAB-Miller).


Maar 100 miljard+ ofzo. peuleschil voor deze topper in deze gunstige marktomstandigheden.
Zonnetje schijnt, mensen gaan weer volop het terras en de horeca in over paar weken!
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.