Beurzen lager door economische zorgen

Gepubliceerd op 7 juli 2020 11:44 | Reacties: 19

AEX (22 jan)

660,53 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden dinsdag in het rood. Beleggers namen gas terug na de sterke koerswinsten een dag eerder en hielden vooral de ontwikkelingen rond het coronavirus in de gaten. Een tegenvallend Duits industriecijfer en de prognose van Brussel voor een dieper dan verwachte recessie in Europa drukten de stemming. Op het Damrak waren de verzekeraars in trek na positief nieuws van De Nederlandsche Bank (DNB) over de sector.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,9 procent in de min op 573,61 punten. De MidKap zakte 0,6 procent tot 771,09 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen leverden tot 1,3 procent in.

ASR en NN Group prijkten bovenaan de AEX met winsten van rond 3 procent. Aegon volgde met een plus van dik 2 procent. De verzekeraars mogen van DNB weer dividend uitkeren en eigen aandelen inkopen. Volgens de centrale bank is de impact van de coronacrisis op verzekeraars tot dusver beperkt gebleven. ING en ABN AMRO verloren daarentegen ruim 1 procent. De oproep van DNB aan banken om voorlopig geen dividend uit te keren en geen eigen aandelen in te kopen blijft staan. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield was hekkensluiter met een verlies van 2 procent.

Renewi

Bij de middelgrote bedrijven stond vastgoedbedrijf Eurocommercial Properties onderaan met een min van 2,8 procent. Koplopers waren beursintermediair Flow Traders en speciaalchemiebedrijf Corbion met plussen van 1,7 en 1,5 procent.

Renewi dikte 2 procent aan op de lokale markt. De afvalverwerker heeft iets minder last van de coronacrisis dan waar het bedrijf eerder rekening mee had gehouden. Het bedrijf stelt in een kwartaalupdate dat de virusperikelen een impact hebben op het resultaat van 12 miljoen euro, waar rekening gehouden werd met 20 miljoen euro.

Halfords

In Londen raakte Halfords 5 procent kwijt. De Britse motoren- en fietsenwinkel zag de omzet in het afgelopen kwartaal in totaal met 6,5 procent afnemen. De fietsenverkoop steeg in de dertien weken tot 3 juli met 57,1 procent, maar de omzet van de motorendivisie kelderde met 45,4 procent. De retailer trok zijn verwachtingen voor het lopende boekjaar in vanwege de onzekerheid rond de coronapandemie.

De euro was 1,1264 dollar waard, tegen 1,1311 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,4 procent goedkoper 40,08 dollar. Brentolie daalde 1 procent in prijs tot 42,65 dollar per vat.

28 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
TraderInWaves
0
Terwijl de S&P 500 doordendert.....is AEX een twijfelaar. Met de kennis van nu had ik beter in de S&P kunnen stappen :)
Jopieklaploper
4
Gister super positief over de economie en mogelijke steun en nu zorgen.

Vandaag dus weer een steunpakket af te kondigen zodat de beurzen morgen weer 2% omhoog kunnen.

Dit is overigens helemaal normaal
Cheff
1
Inderdaad, de geldpersen zijn nog warm dus druk maar weer wat flappen bij om te zorgen dat die beurzen weer omhoog kunnen.
Arbitrageur
5
Nee joh, nee joh gaat allemaal goed,
Nee joh niks te vrezen, AEX deze zomer boven de 600 punten.
Nee joh, Corona is geen probleem meer en is ook nooit een probleem geweest.
Nee joh Brexit, Presidentverkiezingen US, politieke spanningen china loopt allemaal net als de beurs de goede kant op.
Zorgen over schulden? Nee joh gewoon meer bijdrukken, werkt al 10 jaar zo.
Wirecard mist 2 miljard euro? nee joh geen enkel probleem gewoon 2 miljard euro printen en dan gaat de koers zoweer boven de 100.
Mr_Baldy
0
kijk eens naar de omzetten, deze zijn super laag op dit moment men kan de markt elke kant opdrukken bij hoge volume is dat veel lastiger. gisteren waren het vooral de zwaarwegende fondens die belachelijke winst hadden, nu lijkt het wat meer normaal. S&P is zwaar overkocht en het zal mij niks verbazen wanneer in de VS de daling inzet (vroeg of laat gaat dit echt wel komen alleen de vraag wanneer) het ook hard omlaag zal gaan want dan wil iedereen de belachelijke winsten die nu op de borden staan verzilveren. het worden nog spannende maanden. maar dat na 3 maanden stil leggen van wereld economie de koersen hoger of bijna gelijk staan als er voor is natuurlijk niet normaal. 1929 klapte het ook onverwacht in elkaar en daar vooraf ging ook eerst een irreëel stijging en dacht men dat het maar door zou gaan.
marcel13
3
7 juli 2020
De aandelenmarkt is klaar voor een daling van 40%, waarschuwt econoom A. Gary Shilling, oud-econoom en president van A. Gary Shilling & Co., die opnieuw een sombere kijk geeft op de toekomst in een recent CNBC-interview . Hij zegt zegt dat het huidige klimaat veel op 1929 lijkt.

dekritischebelegger.nl/aandelen/beurz...
Mr_Baldy
1
quote:

marcel13 schreef op 7 juli 2020 12:23:


7 juli 2020
De aandelenmarkt is klaar voor een daling van 40%, waarschuwt econoom A. Gary Shilling, oud-econoom en president van A. Gary Shilling & Co., die opnieuw een sombere kijk geeft op de toekomst in een recent CNBC-interview . Hij zegt zegt dat het huidige klimaat veel op 1929 lijkt.

dekritischebelegger.nl/aandelen/beurz...in 1929 halveerde de beurs herstelde kort en daarna halveerde het weer.
men heeft de mond vol over 1929 maar toen lieten ze de boel nog klappen (dus echt kapitalimse) nu zeggen ze dat we in een kapitalisch economie zitten maar eigenlijk is het gewoon communistisch systeem aan het worden, de staat heeft steeds meer invloed en op sommige plekken al totale controlle
RSI
0
Menno87
0
quote:

Tuut schreef op 7 juli 2020 13:12:


Er is hoop www.biospace.com/article/regeneron-la...


Gaat het hier nog wel over Covid-19?
Ja Covid was de oorzaak van de daling, maar wat er nu op de beurs gebeurd heeft natuurlijk veel meer impact op toekomstige koersen. Het beleid van de FED/ECB zorgt dat de financiële markt aan het infuus hangt. De grote vraag is kan dit ooit gestopt worden of gaan we nog jaren lang obligaties opkopen om economische krip te voorkomen?
Campingrally
0
bp5ah
0
quote:

Gaan we weer dalen schreef op 7 juli 2020 13:32:


Zo te zien heeft BAM geen last van economische zorgen. De koers knalt omhoog.

Dat had je kunnen weten, zie FUGRO een tijdje terug na een KD verlaging van ING.
Pannenkoek1979
0
dan kan je Halfords ook afschrijven, want de marges op de fietsen zijn veel beter dan op motorized....
Dus als de enorme stijging in fietsen dat niet heeft kunnen opheffen, dan is het niet best...
marcel13
0
Econoom voorspelt binnen enkele jaren crisis erger dan Grote Depressie van jaren ’30
07 juli 2020

ECONOMIE
Op de beurs lijkt de klap van de coronacrisis al bijna verteerd, maar dat herstel zal van korte duur zijn. Dat voorspelt econoom Nouriel Roubini van de universiteit van New York. “Het V-vormig herstel zal eerst overgaan in een U, daarna in een W en op middellange termijn in een L”, zegt de professor. Het gevolg zal een crisis zijn, erger dan de Grote Depressie van de jaren ’30.

www.hln.be/geld/economie/econoom-voor...
beertjuh
2
een vaccin gaat er wel komen maar niet werken. Daar heeft een onderzoek uit 1989, gehouden aan de Universiteit Utrecht, ook uitsluitsel over gegeven en met name over het veroorzaken van nieuwe ziekten na vaccineren. Bovendien muteert een virus waardoor er weer nieuwe stammen ontstaan. We worden belazerd door de overheden en allemaal gebaseerd op angst voor een totale implosie. Die is al gaande. Als ik zie hoe beleggers massaal aandelen kopen van malafide bedrijven als Astra Zeneca, waar ook de NL regering vaccins heeft besteld, krijg ik het gevoel in een bananenrepubliek te leven. Beste mensen, de economieën gaan wereldwijd voorlopig niet herstellen want de schuldenberg is nooit opgeruimd en je kunt niet blijven rondpompen met geld. Een imploderend systeem is een realiteit. De globalisering gaat op de schop en een andere wereldorde zal realiteit worden. Ik hoop vooral dat de bovenkamers van de westerse burgers en beleggers eens wat minder worden geleid door de roze brillen en utopische gedachten dat alles wel weer goed komt.
Pieter Vandewalle
0
Amerika is nog niet open. Straks weer groen zoals elke dag hoor. Vooral nabeurs en meer specifiek om 21u45 verwacht ik een grote kans op stijging
Cph-cinq
0
Gisteren was het Roze brillendag, vandaag zien we niet zo goed wegens hetzelfde nieuws maar zonder bril.
Morgen zal Trump of zijn aanhang wel weer naar buiten komen over een geweldig medicijn, en hup is is weer vergeten.
Andy5
1
Leggen we de economie tegenwoordig uit via Sesamstraat? Ik ben nog niet verder dan de letter K van kopen..
28 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.