'Regelgeving zorgt voor onzekerheid PostNL'

Gepubliceerd op 7 augustus 2017 09:31 | Reacties: 2

PostNL (22 jan)

3,400 +0,060 (+1,80%)

AMSTERDAM (AFN) - Regelgeving blijft een bron van onzekerheid bij PostNL en heeft al invloed op de verwachtingen voor 2017. Dat meldde KBC Securities in een reactie op de kwartaalcijfers van het postbedrijf.

Volgens KBC viel de omzet iets lager uit dan de verwachtingen, maar was het onderliggend bedrijfsresultaat hoger dan verwacht. PostNL gaf aan dat het onderliggend resultaat dit jaar aan de onderkant van de bandbreedte van 220 miljoen tot 260 miljoen euro zal uitkomen vanwege de sneller dan verwachte invloed van het besluit van de ACM dat PostNL zijn netwerk voor bulkpost moet open blijven stellen voor andere partijen.

KBC stelt dat regelgeving dus voor onzekerheid bij PostNL blijft zorgen en mogelijk ook invloed kan hebben op de prognoses voor de middellange termijn. Daarnaast is KBC van mening dat gezien de gezonde balans en verbeterde vooruitzichten voor het pensioentekort de capaciteit voor dividenduitkering bij het bedrijf op dit moment veilig lijkt. Het advies voor PostNL is hold.

Onzekerheid

Ook ING wijst op de onzekerheid wat betreft regelgeving bij PostNL en verwijdert het aandeel van zijn Benelux favorietenlijst terwijl het buy-advies gehandhaafd wordt. Deze onzekerheid blijft volgens de bank ook in de toekomst een factor spelen, omdat de tarieven nog later bepaald moeten worden. Er kan dus nog een nieuwe tegenvaller aankomen die verder zal wegen op de huidige prognoses.

ING stelde verder dat de kwartaalcijfers redelijk in lijn liggen met de verwachtingen. De krimp van de postmarkt was wat minder sterk dan de bank had verwacht. Het volume bij pakketjes was robuust.

PostNL zakte maandagochtend in de MidKap omstreeks 09.50 uur 7 procent tot 3,78 euro. Daarmee was het aandeel met afstand de sterkste daler bij de middelgrote fondsen.

3 Posts
tolman
0
Direct die stomme concurrentieregels afschaffen en weer éénheid in de postbezorging
leuke volvo
1
De zegeltjes zullen wel weer duurde worden en als reactie daarop zullen er weer minder poststukken worden bezorgt en dan de zegeltjes weer duurder enz. enz. Dat moet zo, denken die afgestudeerde mensjes.
Net als die Efteling foto's die steeds duurder worden en dus worden er steeds minder van verkocht. Geef die foto's een prijskaartje van 3 of 4 euro en aan het eind van de dag zullen de verdiensten een stuk hoger zijn. Idem dito met de postzegelprijs. Maar goed ik zal het wel fout hebben want ik ben niet Euromasthoog opgeleid.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.