'Goed dat Accell af is van zorgenkindje'

Gepubliceerd op 7 augustus 2019 11:18 |

Accell (29 mei)

21,850 -0,950 (-4,17%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Dat Accell de verlieslatende Amerikaanse tak van de hand doet, betekent goed nieuws voor de fietsenfabrikant. Dat meldden kenners van Bank Degroof Petercam in een reactie.

Accell maakte bekend dat het de Amerikaanse activiteiten voor een bedrag van 1 dollar overdoet aan investeerder Regent. Dit bedrag kan onder voorwaarden oplopen tot een maximum van 15 miljoen dollar, afhankelijk van toekomstige verkoopprestaties. De deal heeft een eenmalige negatieve impact op de brutowinst van Accell van 46 miljoen euro die in de tweede jaarhelft wordt geboekt. Daarbovenop kost het de onderneming nog eens 10 miljoen euro in contanten.

Volgens Bank Degroof Petercam is de impact op de gerapporteerde brutowinst aanzienlijk. Dat geldt evenwel niet voor de kaspositie. De gevolgen daarvoor zijn volgens de kenners de beperkt.

Bank Degroof Petercam hanteert een hold-advies op Accell. Het aandeel van de fietsenproducent noteerde woensdag omstreeks 11.00 uur 4,4 procent hoger op 21,35 euro.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.