Prosus hekkensluiter in lagere AEX

Gepubliceerd op 7 augustus 2020 09:13 | Reacties: 4

AEX (17:30)

549,18 -2,49 (-0,45%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging vrijdag licht omlaag. De andere Europese beursgraadmeters lieten eveneens kleine koersuitslagen zien. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China over Chinese techbedrijven zorgden voor enige terughoudendheid bij beleggers. Op het Damrak stond techninvesteerder Prosus daardoor onder druk. Verder werd vooral uitgekeken naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag wordt vrijgegeven.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent lager op 557,07 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 785,59 punten. De beurs in Parijs verloor 0,2 procent en Londen klom 0,1 procent. De DAX in Frankfurt won een fractie na een sterker dan verwachte groei van de Duitse export in juni.

Prosus (min 4,8 procent) was hekkensluiter in de AEX. De Amerikaanse president Donald Trump heeft een presidentieel decreet ondertekend dat transacties van Amerikaanse bedrijven met ByteDance, het Chinese bedrijf achter TikTok, en Tencent, de eigenaar van WeChat, over 45 dagen verbiedt. Trump vreest dat de bedrijven via de populaire apps informatie over Amerikaanse burgers doorspeelt aan de Chinese overheid. Prosus heeft een groot belang in Tencent. Verzekeraar NN Group was de sterkste stijger met een winst van dik 1 procent.

Galapagos

Galapagos zakte 3 procent bij de hoofdfondsen. Het biotechnologieconcern heeft afgelopen halfjaar zijn omzet meer dan verdubbeld. Dat kwam vooral door betalingen van de Amerikaanse partner Gilead. Daardoor kon het Nederlands-Belgische bedrijf ook meer geld uitgeven aan onderzoek en ontwikkeling en de voorbereiding voor het op de markt brengen van reumamedicijn filgotinib in Europa. Dit leidde wel tot een groter nettoverlies.

In de MidKap ging Corbion aan kop met een plus van 5 procent. Het speciaalchemiebedrijf, dat producten levert aan de voedingsindustrie, slaagt er naar eigen zeggen in om ondanks uitdagingen van de coronacrisis toch goede marges te maken en verhoogde zijn winstverwachting voor het hele jaar. KBC Securities schroefde zijn aanbeveling voor het aandeel op. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM sloot de rij met een min van ruim 2 procent.

De euro noteerde op 1,1843 dollar tegenover 1,1848 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie daalde 0,3 procent in prijs tot 41,84 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent minder op 45,01 dollar per vat.

4 Posts
Tijd voor cash?
1
Verwacht tot de verkiezingen in november nog een forse correctie voor Prosus en de AEX.
Vanaf nu kan het alleen maar goedkoper worden.
100%Marc
0
De cijfers van de meeste bedrijven vallen erg mee, oa de uitzenders deden het stukken minder slecht en zijn ook nog eens gematigd positief. in juli zien veel bedrijven de markt aantrekken en dat patroon zal worden voortgezet. We hebben de bodem duidelijk gezien en ik verwacht dan ook een AEX van ruim boven de 600 op 31 december. Wie de verkiezingen wint in de VS, zal weinig uitmaken, USA dendert gewoon door. Hier in Europa heerst een angstmentaliteit over gevolgen corona, over uitslag verkiezingen en de handelsoorlog, maar alles komt zoals altijd weer goed en veel sneller dan de doemdenkers denken. Veel aandelen zijn nu spotgoedkoop, dus doe er je voordeel mee.
Giek
0
Veel apps en websites houden informatie over gebruikers bij.
En het is vast een security risico als de Chinezen weten waar alle kleuters uithangen.
Voor als ze weten wat die allergrootste kleuter doet.
Het is puur voor de buhne, voor zijn herverkiezing, waarbij de unstable idiot over lijken gaat.
Zomaar 36 miljard dollar van de koers af.
Terwijl het nog maar de vraag is of het legaal is.
Die Chinezen laten zich niet zomaar bestelen, zoals het Amerikaanse volk hun president gestolen is door Putin.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.