Basic-Fit haalt 100 miljoen op met schuldschein

Gepubliceerd op 7 oktober 2019 09:00 | Reacties: 4

Basic-Fit (07 jul)

24,150 +0,050 (+0,21%)

HOOFDDORP (AFN) - Basic-Fit heeft 100 miljoen euro opgehaald op de zogeheten Schuldschein-markt. Daarmee vergroot de uitbater van sportscholen zijn toegang tot kapitaal en worden de financieringskosten verlaagd.

De onderhandse leningen zijn in verschillende tranches in de markt gezet, met looptijden van drie en vijf jaar. De gemiddelde gewogen marge bedraagt 1,47 procent. Basic-Fit zegt hiermee zijn financieringsbronnen succesvol te hebben gediversifieerd, met investeerders uit voornamelijk Duitsland, de Benelux, Frankrijk en Spanje.

Een Schuldschein valt onder het Duitse recht. De documentatie verbonden aan een Schuldschein is minder dwingend dan de documentatie van een obligatielening.

5 Posts
Jopie1962
0
"De documentatie verbonden aan een Schuldschein is minder dwingend dan de documentatie van een obligatielening."

Mij benieuwen of beleggend nederland hier blij van wordt.
2hansome
0
"Wie koopt dat nou?" Niet aan mensen die hun tijd kunnen stukslaan op IEX.nl. Kom op kerel, verdiep je eens in finance voordat je de vraag stelt.
langetermijner
0
quote:

FlashHenk schreef op 7 oktober 2019 13:16:


Wie koopt dat nou?

1,47% lijkt me redelijk interessant als je -0,7% krijgt op een staatsobligatie.
Wakula
1
weinig bedrijven hier die met 25% per jaar extra omzet maken. zal volgend jaar de koers naar 45 gaan? ook goede margin voor een lening, dan kunnen ze verder doorgroien. De gezond obsessie is toch een trend geworden na jaren roken :)
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.