Winst staalconcern ArcelorMittal gedaald

Gepubliceerd op 7 november 2019 07:34 | Reacties: 2 | Onderwerpen: staal 

ArcelorMittal (17:37)

20,920 +0,932 (+4,66%)

LUXEMBURG (AFN) - Staalconcern ArcelorMittal heeft in het derde kwartaal een lagere winst behaald, terwijl ook de omzet zakte vanwege de moeilijke marktomstandigheden in de staalsector. Het in Amsterdam genoteerde bedrijf presteerde wel duidelijk beter dan analisten hadden verwacht.

Het bedrijfsresultaat, de belangrijkste winstgraadmeter voor het concern, bedroeg bijna 1,1 miljard dollar. Dat resultaat (ebitda) was ruim 2,7 miljard dollar een jaar eerder en bijna 1,6 miljard dollar in het tweede kwartaal van dit jaar. Analisten hadden in doorsnee op een bedrag van circa 940 miljoen dollar gerekend.

De omzet van 's werelds grootste staalproducent kwam uit op 16,6 miljard dollar. Dat was 19,3 miljard dollar in het tweede kwartaal en 18,5 miljard dollar een jaar eerder. De verschepingen van staal namen op kwartaalbasis met ruim 7 procent af tot 20,2 miljoen ton.

Topman Lakshmi Mittal schreef in een toelichting op de cijfers dat het bedrijf zoals verwacht nog altijd te maken had met lastige marktomstandigheden in de afgelopen periode, met daarbij lage staalprijzen en gestegen grondstofkosten. Het concern denkt nu dat de wereldwijde staalvraag dit jaar met 0,5 tot 1 procent zal toenemen, van een eerder voorspelde stijging met 0,5 tot 1,5 procent. In Europa wordt dit jaar op krimp van de staalvraag gerekend, door de aanhoudende zwakte in de Europese auto-industrie en tragere bouwsector.

2 Posts
Lamacun
0
China's steel production expands steadily in Jan.-Sept.

Crude steel output totaled 748 million tonnes in the first nine months, up 8.4 percent year on year, while the output of cast iron went up 6.3 percent from a year ago to 612 million tonnes, showed data from the China Iron and Steel Industry Association (CISA).


Bron: www.xinhuanet.com/english/2019-11/03/...China wordt straks wereldleider op gebied van staal.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.