Olieprijzen flink omlaag na woorden Trump

Gepubliceerd op 8 januari 2020 18:24 | Reacties: 4 | Onderwerpen: Donald Trump 

Royal Dutch Shell A (18 sep)

11,450 -0,242 (-2,07%)

NEW YORK (AFN) - De olieprijzen gingen woensdag flink omlaag, nadat de Amerikaanse president Donald Trump verklaarde voorlopig geen militaire actie te ondernemen tegen Iran na de Iraanse raketaanval op Amerikaanse doelen in Irak. Volgens Trump kwamen geen Amerikanen om bij de Iraanse aanval en lijkt Teheran nu even een stap terug te doen om verdere escalatie te voorkomen. De aanval door Iran was een vergelding op de Amerikaanse raketaanval vorige week, waarbij de hoge Iraanse generaal Qassem Soleimani werd gedood.

De prijs van een vat Amerikaanse olie ging 4,2 procent omlaag tot 60,08 dollar en Brentolie zakte 3,6 procent tot 65,81 dollar. De olieprijzen liepen sinds vrijdag juist nog sterk op na de Amerikaanse aanval op Soleimani, mede door angst voor vergeldingsaanslagen op Saudische olievelden en aanvallen op olietankers in de Perzische Golf. De olieprijzen kwamen eerder op de dag ook al onder druk te staan door een onverwachte stijging van de olievoorraden in de Verenigde Staten.

Ook de goudprijs gaf behoorlijk terrein prijs, na de recente opmars. In onrustige tijden op de financiële markten wordt goud door beleggers vaak beschouwd als een veilige haven. Maandag steeg de goudprijs nog naar het hoogste niveau in meer dan zes jaar.

6 Posts
J.Inv
0
Sander1234
1
Ja dit doet ie keurig. Hij laat toe dat Iran even aan zijn landgenoten laat zien dat ze iets terug doen en dat dat ok is. Hij zal er zelfs wel om lachen..En laat het nu verder met rust. Prima.
Andre E
0
FlashHenk
1
quote:

J.Inv schreef op 8 januari 2020 18:30:


Trump weet tenminste wel hoe je rode lijnen handhaaft itt die slappe Obama.


Analyse van een niveau diepvries-erwt.
Andy5
0
Just 'wag the dog', left the general sleep with the fishes and they know who the kong of the town is. Als je trump wil begrijpen, moet je de Godfather trilogie gaan bekijken.
WijHetVolk
0
quote:

Andy5 schreef op 8 januari 2020 22:48:


Just 'wag the dog', left the general sleep with the fishes and they know who the kong of the town is. Als je trump wil begrijpen, moet je de Godfather trilogie gaan bekijken.


Wil je nou echt beweren dat er een plan achter de handelingen van DT zit? Sorry maar je geeft die man echt veel te veel credit
Heb je die speech van hem gezien waar hij zich uit over de aanslag op Suleimani? Kijk dan ook even naar het commentaar van B.Sanders op deze moord.
Die man is rijp voor een psychiater.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.