Beurzen New York hoger na woorden Trump

Gepubliceerd op 8 januari 2020 19:40 | Reacties: 6 | Onderwerpen: Donald Trump 

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zaten woensdag in de lift. Het sentiment op Wall Street werd gesteund door president Donald Trump die verklaarde geen militaire actie te ondernemen tegen Iran na de Iraanse raketaanval op Amerikaanse doelen in Irak. Volgens Trump kwamen geen Amerikanen om bij de Iraanse aanval en lijkt Teheran nu even een stap terug te doen om verdere escalatie te voorkomen. Daarnaast kwam een beter dan verwacht banenrapport van loonstrookverwerker ADP.

De Dow-Jonesindex noteerde tussentijds 0,7 procent hoger op 28.773 punten. De brede S&P 500 klom 0,6 procent tot 3256 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,8 procent tot 9136 punten.

De aanval door Iran was een vergelding op de Amerikaanse raketaanval vorige week, waarbij de hoge Iraanse generaal Qassem Soleimani werd gedood. De olieprijzen gingen flink omlaag door de woorden van Trump. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 5,3 procent tot 59,39 dollar en Brentolie zakte 4,6 procent tot 65,17 dollar. De olieprijzen liepen sinds vrijdag juist nog sterk op na de dood van Soleimani, mede door angst voor vergeldingsaanslagen op Saudische olievelden en olietankers in de Perzische Golf.

Olieproducenten

Olieproducenten als Chevron en ExxonMobil verloren tot 1,4 procent, terwijl oliedienstverleners als Schlumberger, Halliburton en Transocean tot 7 procent lager werden gezet. Defensiebedrijven Lockheed Martin en Northrop Grumman leverden tot 1,5 procent in.

Volgens ADP groeide de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in december met 202.000 banen, terwijl economen op 160.000 arbeidsplaatsen hadden gerekend. Ook werd de banengroei in november behoorlijk opwaarts bijgesteld. De cijfers lopen vooruit op het banenrapport van de overheid dat vrijdag verschijnt.

Boeing

Vliegtuigmaker Boeing tekende een min van 1,3 procent op. Een Boeing 737-800 van Ukraine International Airlines stortte in Iran neer, waarbij alle 176 inzittenden omkwamen. Corona-maker Constellation Brands verhoogde de winstprognose voor het gehele boekjaar en werd beloond met een plus van 4,5 procent. Drogisterijketen Walgreens Boots Alliance boekte een tegenvallende kwartaalwinst en verloor 6 procent. Huizenbouwer Lennar kreeg er 1,6 procent bij na cijfers. GrubHub sprong 17 procent omhoog na berichten dat de maaltijdbezorger zichzelf te koop wil zetten.

De euro noteerde 1,1114 dollar tegen 1,1117 dollar in Europa.

7 Posts
Patience
1
Afslachting olie goud en zilver en en maar mensen advies geven om daar in te stappen je wordt van alle kanten genaaid. Het beste is aandelen houden en bij elke dip gewoon weer kopen dat is mijn advies we stijgen al vanaf 2009.
Pieter Vandewalle
0
quote:

Patience schreef op 8 januari 2020 20:31:


Afslachting olie goud en zilver en en maar mensen advies geven om daar in te stappen je wordt van alle kanten genaaid. Het beste is aandelen houden en bij elke dip gewoon weer kopen dat is mijn advies we stijgen al vanaf 2009.


Wijze woorden. Ik volg al een tijdje die Zerohedge.com site en dacht dat die iets serieus te vertellen hebben, maar week na week, maand na maand wordt op 100 manieren een crash voorspeld. Niks van... de beurs gaat lekker door. Jammer van het vele short gaan, maar zoals je aangeeft gewoon wat bijkopen op de dipjes brengt je het verst...
Lepre Chaun
0
Wat een ijzersterke economie in de USA en ook nog eens een topper van een President Trump en zijn team .
Op naar de 30.000 en de AEX naar 700
$euri
0
en weer een aanval van iran opbagdat, nu in de groene zone 100 meter van de amerikaanse abassade.
maar de beurzen zullen wel weer gif groen openen:):)
Nico.de.mus
0
Trump laat de kinderen nog even wat spelen, maar als er slachtoffers gaan vallen, gaan ze klappen krijgen.
Als de VS de laatste 2 olie sides ff pakken, dan is het honger geblazen voor deze heethoofden.
Waarna er nog 50 andere locaties onderhanden genomen gaan worden, de gouden tijden zijn voorbij, de VS heeft nu een echte President, en nog jaar te gaan
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.