'UBS schrapt tijdelijk negatieve rente voor rijke klanten'

Gepubliceerd op 8 mei 2020 12:32 | Reacties: 5 | Onderwerpen: Alles over de rente 

ING (03 jul)

6,427 -0,022 (-0,34%)

ZÜRICH (AFN) - De Zwitserse bank UBS schrapt tijdelijk de negatieve rente voor sommige zeer rijke klanten om zo geld te behouden en nieuw vermogen aan te trekken tijdens de coronacrisis. Dat meldden bronnen bij de grootste bank van Zwitserland aan persbureau Bloomberg. ING-topman Ralph Hamers neemt later dit jaar het roer over bij UBS.

Het uitstel van de negatieve rente zou voor enkele maanden gelden. Door de invoering van de negatieve rente vorig jaar door UBS heeft de bank te maken gehad met een uitstroom van spaargeld om heffingen te voorkomen. Daardoor is het ook moeilijker geworden om nieuw geld aan te trekken. UBS is 's werelds grootste vermogensbeheerder.

De bank zou nu op individuele basis kijken naar klanten die ontheffing kunnen krijgen van de negatieve rente, aldus de bronnen. UBS wilde geen commentaar geven tegen Bloomberg over de zaak. Hamers volgt dit najaar UBS-topman Sergio Ermotti op. Hamers stapt eind juni op bij ING.

5 Posts
Pl@y 2 g@!n
0
Koersverloop Adyen vrij bizar, koersdoelverhoging door UBS en opties bestuurders.. Kijkt AFM hier wel naar of er mogelijk sprake is van voorkennis en/of marktmanipulatie? Miljard per dag omhoog in beurswaarde?..
O nee zucht.. In de praktijk is het gebruik van voorkennis en/of marktmanipulatie lastig aan te tonen..
Just1
0
AFM kijkt niet naar koersen, altijd dat geleuter dat de afm naar de koers moet kijken, complete onzin.
R0ME0
0
quote:

Just1 schreef op 8 mei 2020 12:54:


Wegwezen met je zuurverdiende centen bij maffe banken.


Als je centen zuur verdiend zijn dan zal het ook wel niet meer dan 100.000 zijn of 200.000 per koppel en dat is gegarandeerd dus.... (depositogarantiestelsel)
En anders open je een extra rekening bij een andere bank of 2 of 3 of 4 of 5.
Zit je nergens te hoog en alles gegarandeerd.

Mensen met meer dan 5 miljoen en dan ook nog dus op de spaarrekening alleen, dus die hebben dan in geval van een gezond gespreide portefeuille ergens toch zeker 25 miljoen, ach daar hoef je je niet zo een zorgen om te maken.

Het gevaarlijke van wat UBS doet is dat ze nu dus die negatieve rente weer als een marketing tool gaan gebruiken binnen de klanten basis ongeacht het bedrag maar mogelijk ook meer op de persoon, de vrienden van politiek zeg maar en niet dat ze het bedrag voor iedereen tot X aanpassen.

Dat vind ik wel weer wat schimmigger maar ik heb UBS ook heel laag zitten tov bijvoorbeeld een Abn Amro, die natuurlijk in het verleden ook niet helemaal zuiver zijn geweest, welke financiële instelling wel maar behalve nog wat erfenisjes de zaken beter op orde heeft, al kun je nooit alles tegen gaan.

Specifieke witwas gevallen tegen gaan door je hele systeem er op aan te passen is nu eenmaal lastig en witwassers zijn nu eenmaal specialisten op financieel crimineel gebied.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.