'Duitse export stagneert' | DeBeurs.nl

'Duitse export stagneert'

Gepubliceerd op 8 okt 2019 om 11:44 | Reacties: 8 | Onderwerpen: Duitsland 

BERLIJN (AFN/DPA) - Duitse exporteurs moeten dit jaar rekening houden met een stagnatie van hun buitenlandse verkopen. Onder meer de onzekerheden rond de brexit en aanhoudende handelsspanningen zorgen voor een vertraging van de exportactiviteiten zo meldde de Duitse branchevereniging van groothandels en buitenlandse handel BGA.

In het meest positieve scenario valt dit jaar een groei op te tekenen van 0,5 procent op jaarbasis, aldus de BGA-preses Holger Bingmann. Volgens hem zou de sector al tevreden moeten zijn met een stabilisatie van de uitvoer. Afgelopen zomer werd nog op een groei van 1,5 procent gerekend dit jaar.

Bingmann wees onder meer op het "consequente valse spel" van de regering-Trump, die de Duitse economie hard raakt. Hij verwacht in de loop van volgend jaar een verbetering van de situatie, maar waagde zich niet aan voorspellingen.

9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jetje1
0
ja gek he, heeft niemand aan zien komen :))), en dan komt daar zo ook nog de brexit bij
Pieter Vandewalle
0
Allemaal goed en wel, maar straks laat Powell weer weten dat er wat renteverlaging komt en dan staan de beurzen weer snel in het groen. Plus er is nog voor minstens twee dagen handelshoop.
Jetje1
0
kimoz
0
ik denk dat Powel het niet redt deze keer, Handelsoorlog gaat ook naar de soep + recessie vrees + een kleine verlaging van de rente door de feds, waar niemand mee tevreden is === Diep diep rode beurzen
zonnedaal
0
Voor de maakindustrie in Duitsland wordt energie te duur. De Energiewende wordt daarom de nek omgedraaid. Het is eenvoudig onbetaalbaar, Zijn nuttige lessen voor Nederland.
TA=verlies
0
quote:

Paniek op de beurs? schreef op 8 okt 2019 om 13:27:


Komt de grote crash eraan?


Jazeker! Ik ben er van overtuigd dat we al over het hoogtepunt van onze westerse welvaart heen zijn. Eigenlijk al een tijdje. Nu doorwerken tot je 68 bent. Jaren geleden gingen ze met 56-58 met de vut. Het brokkeld langzaam af, kan ook snel gaan met een crash... staar je niet blind op de hoogte van het bedrag in euro's om je welvaart uit te drukken.
Beleg daarom minimaal 10% in fysiek edelmetaal. Ook leuk om naar te kijken vind ik.
TA=verlies
0
Jaren geleden kon iemand met een gezin een huis met garage kopen en om de 3 jaar een nieuwe volkswagen golf erin. Dat met 1 modaal salaris. Met dat zelfde modale salaris ook je nu alleen de garage...hoezo infl
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.