Southwest rekent langer niet op 737 MAX

Gepubliceerd op 8 november 2019 20:56 | Reacties: 2

DALLAS (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse Southwest Airlines rekent tot en met 6 maart niet meer op de inzet van de Boeing 737 MAX. Dat is weer een maand langer dan waar eerder rekening mee werd gehouden. Volgens de maatschappij gaat het om een proactieve beslissing, omdat nog niet zeker is wanneer de toestellen weer mogen vliegen.

De 737 MAX wordt door luchtvaartautoriteiten wereldwijd aan de grond gehouden, nadat binnen korte tijd twee van die vliegtuigen crashten. Boeing werkt aan een update voor de software die beide ongelukken zou hebben veroorzaakt, maar weet niet wanneer de vliegtuigen weer mogen vliegen.

Southwest zei ook geen voorspellingen voor de operationele omzet in het eerste kwartaal van 2020 te kunnen doen vanwege de kwestie. Eerder ging het concern uit van een groei tussen de 2 en 3 procent, mits de gewraakte toestellen op 8 februari weer luchtwaardig zouden zijn.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
dasokwat
0
Een "proatieve" beslissing om niets te doen met de vliegtuigen.
En een antiatieve beslissing is wel inzetten van de max ?
Wat een wonderlijk taal gebruik heeft deze figuur
Aviator80
0
Het is een proactieve beslissing niet proatieve... misschien ben jij degene met een wonderlijk taalgebruik. ;)

Het bericht wil zeggen dat ze de nieuwe vliegtuigen niet opnemen in hun planning. Ze vertragen de opname in hun planning dus proactief. Heeft niks met veiligheid te maken.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.