'Jeugdopleiding potentiële melkkoe voor Ajax'

Gepubliceerd op 9 maart 2020 08:37 | Reacties: 2

Ajax (15:08)

15,220 -0,220 (-1,42%)

AMSTERDAM (AFN) - Zakenbank Berenberg gaat het aandeel Ajax volgen met een koopadvies. Volgens de kenners zijn voetbalclubs met een sterke jeugdopleiding zoals Ajax, waar talenten op den duur voor veel geld verkocht kunnen worden, een aantrekkelijke investering. Dat meldden kenners van Berenberg in een rapport over beursgenoteerde voetbalclubs.

Berenberg benadrukt dat de kosten die gepaard gaan met het ontwikkelen van talent minder hard oplopen dan de opbrengsten van de verkoop van die voetballers. Voor gevestigde clubs is het opzetten van een jeugdopleiding daarnaast een dure aangelegenheid, waarbij er wel een aantal jaren overheen zullen gaan alvorens ze daar de vruchten van plukken. Daarbij geldt voor de grote clubs dat zij doorgaans al een ijzersterke selectie hebben, waarmee de kans van slagen voor de talenten minder is.

Berenberg heeft ook koopadviezen geplakt op het Franse Olympique Lyon en Borussia Dortmund uit Duitsland, die hetzelfde voordeel hebben als Ajax. Voor Juventus hanteren de kenners een hold-advies. Die club is volgens Berenberg ook van een andere orde. Zo weet de Italiaanse grootmacht zich ieder jaar verzekerd van de miljoenen uit de Champions League. Daarnaast zal Juventus op termijn geld vrijspelen op het moment dat de 'dure' sterspeler Cristiano Ronaldo bij de club vertrekt.

Het aandeel Ajax sloot vrijdag op 16,55 euro.

2 Posts
IntimRassiert
0
Dat is direct het grote dilemma van een goede jeugdopleiding, ga je cashen of probeer je de goede jeugd zo lang mogelijk te behouden en het vliegwiel effect aan de gang te houden.

Bovendien heeft het behoorlijk consequenties voor de bedrijfsvoering als je kiest om de jeugdopleiding echt serieus te nemen. En al helemaal als het beursgenoteerd is. En nog meer met de arrogantie van die beursgenoteerde op ego-gebasseerde clubs. Op ego en arrogantie scoort Ajax bijzonder hoog.


Talloze goede en slechte voorbeelden verspreid over verschillende sporten 'all over the world'.
taurus86
0
Ajax is in vrijwel alle opzichten te vergelijken met een Paardenfokkerij.
De paarden worden klaargestoomd om de grote races te winnen.
Het sperma verspreiden de paarden zelf; dat is wel een verschil.
Maar dit is het. "Zo draait de wereld".
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.