Kiadis Pharma doet IND-aanvraag bij FDA

Gepubliceerd op 9 april 2020 09:09 | Reacties: 2

Kiadis Pharma (29 mei)

1,787 -0,044 (-2,40%)

AMSTERDAM (AFN) - Biofarmaceutisch bedrijf Kiadis Pharma heeft een zogeheten IND-aanvraag voor nieuwe medicijnen ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder FDA. Het gaat om het celtherapieproduct K-NK002 dat tegen bepaalde vormen van leukemie moet helpen.

Het bedrijf is van plan een fase 1/2 studie te starten met transplantatiecentra in de Verenigde Staten. Dit proces wordt opgestart zodra de FDA-goedkeuring voor de IND heeft gegeven.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Reply
0
En laat met name iedere LT Kiadis belegger zichzelf doen beseffen van wat voor extreem belang het is dat deze K-NK002 studie zal worden uitgevoerd in samenwerking met het Bone Marrow Transplant Clinical Trial Network (BMT CTN), dat bestaat uit de belangrijkste transplantatiecentra in de Verenigde Staten.

Dit gerenommeerde netwerk kiest elk jaar slechts 1 studie uit, welke zij ondersteunen en mede begeleiden. Het belangrijkste criterium daarbij is dat de verwachting is dat het onderzoek fundamenteel onderscheidend en baanbrekend zal zijn.

Hoe mooi en veelbelovend is het dan dat juist Kiadis hiervoor met deze studie op basis van eerdere uitstekende "proof-of-concept" resultaten is geselecteerd!
gokker
0
quote:

Reply schreef op 9 april 2020 09:31:


Hoe mooi en veelbelovend is het dan dat juist Kiadis hiervoor met deze studie op basis van eerdere uitstekende "proof-of-concept" resultaten is geselecteerd!

Dit is voorlopig alleen maar een aanvraag hoor. Er is nog helemaal niets besloten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.