'Overname HEMA door Ahold strategisch weinig zinvol’

Gepubliceerd op 9 juli 2020 16:37 | Reacties: 10 | Onderwerpen: levensmiddelen 

Ahold Delhaize (14:32)

24,320 +0,010 (+0,04%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Een overname van HEMA door Ahold Delhaize is strategisch gezien weinig zinvol, vinden analisten van ABN AMRO. De overname zou voor het voedingsgedeelte misschien nuttig kunnen zijn, maar voor de verdere zakelijke samenstelling van HEMA zou het weinig uitmaken, schrijven de analisten.

Er is volgens de analisten geen sterk genoeg bewijs dat HEMA ook de gevraagde 300 miljoen tot 400 miljoen euro waard is. Zelfs dat getal kan te optimistisch zijn, denkt ABN. Daar komt bij dat een acquisitie van HEMA waarschijnlijk geen voordelen biedt voor schuldeisers, denken analisten van ING. Ook zij zien geen meerwaarde in het non-food gedeelte van HEMA.

Het Financieele Dagblad meldde eerder dat Ahold Delhaize waarschijnlijk een bod zal uitbrengen op HEMA. Het moederbedrijf van Albert Heijn zou volgens het FD willen voorkomen dat concurrent Jumbo HEMA inlijft.

12 Posts
Pechorin
0
Dit komt van ABN AMRO welke zich liet open en opsplitse wat een fiasco werd

Nul recht van spreken die non-valeurs
Jopie1962
1
HEMA lijkt me helemaal leeggezogen door voorgaande eigenaren/schuldeisers, dus is het inderdaad maar de vraag of HEMA nog wat waard is.

Alleen in de rookworsten, én in de luxe-tompoucen, zit nog wat waarde.
Brogembank
2
HEMA is een concept uit een andere tijd. Zombie bedrijf. Niet onsympathiek, maar passé
pim f
2
Ik zag eergisteren dat de zeer geliefde Hema aan de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost verbouwd gaat worden tot Jumbo, eeuwig zonde. Nog meer goedkoop vreetwerk van die Brabo's, waar de Hema echt iets goeds toevoegde.
Beursplein 5
1
Het voegt wel degelijk veel waarde toe, voor Nederland.

HEMA is deel van de Nederlandse cultuur.

Het zou mooi zijn als Ahold de HEMA overneemt.
skymansky
0
Reagerend op de kop van dit artikel, soms is de aanval de beste verdediging en lijkt het wel ineens zinvol, kaas van het brood verhaal?
HEMA is een concept uit een andere tijd, maar zowel Jumbo als AH kunnen er wel wat mee, de lachende 3e is de verkopende partij
Bosche marktkoopman
0
Ja die brabo's willen deze leeggezogen tent wel maar Ton van Veen CFO van Jumbo zal het spelletje wel weer spelen zoals bij Super de Boer ,C1000, La Place ,en een gedeelte van EMTE,Ton van Veen is de meest onderschatte CFO van Nederland .
Succes
1
Voedsel van AH en producten van (en een fysieke winkels voor) BOL ....
Kosten zeer laag, veel synergie en een sterke merk erbij.
Denk een win-win-win situatie!
Kabouter Prikkeprak
0
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Laatste waarschuwing.]
Branco P
0
HEMA is een relatief modern concept en draait gewoon een mooie winst als je de hoge rentelasten niet mee zou rekenen. En die rentelasten zijn als jaren kunstmatig veel te hoog zodat de private equity jongens geen vennootschapsbelasting hoefden te betalen. En dat gaat de komende 10 jaar niet veranderen. Tenzij ze worden overgenomen.

Het zou mij verbazen wanneer Ahold de Hema volledig overneemt nu afgelopen jaar juist de vestigingen die interessant waren om om te bouwen naar een supermarkt al verkocht zijn aan Jumbo. Maar misschien neemt Ahold alsnog een stuk of 10 a 20 vestigingen over die Jumbo niet zag zitten en betaalt Ahold daarvoor een mooie prijs. Maar heel de HEMA overnemen? Onwaarschijnlijk.
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.