Wall Street sluit overwegend met rode cijfers

Gepubliceerd op 9 juli 2020 22:21 | Reacties: 7

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag overwegend in het rood gesloten. Het sentiment op Wall Street werd gedrukt door oplaaiende zorgen over het economisch herstel in de Verenigde Staten van de coronacrisis, nu het aantal coronabesmettingen blijft stijgen. Daarnaast waren er berichten dat de Amerikaanse regering een verbod wil gaan opleggen voor de Amerikaanse overheid om goederen en diensten af te nemen van bedrijven die gebruik maken van producten van het Chinese technologieconcern Huawei en andere Chinese firma's. Daardoor kunnen de spanningen tussen de VS en China verder oplopen.

De Dow-Jonesindex eindigde 1,4 procent lager op 25.706,09 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,6 procent tot 3152,05 punten. De technologiebeurs Nasdaq won 0,5 procent tot 10.547,75 punten, waarmee werd voortgeborduurd op het recordniveau van woensdag.

Beleggers verwerkten ook nieuwe cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Volgens het ministerie van Arbeid hebben vorige week nog eens 1,3 miljoen Amerikanen voor het eerst een werkloosheidsuitkering aangevraagd. Dat was minder dan een week eerder en lager dan economen hadden verwacht.

Walgreens Boots Alliance

Bij de bedrijven stond Walgreens Boots Alliance in de belangstelling met een min van 7,8 procent. Het drogisterijconcern sloot zijn derde kwartaal af met een stevig verlies en kondigde aan 4000 banen te schrappen. Ook Bed Bath & Beyond, een winkelketen van huishoudelijke artikelen, ziet zich genoodzaakt te reorganiseren en sluit een vijfde van zijn winkels. Het aandeel ging ruim 24 procent onderuit.

Wells Fargo (min 2,1 procent) zou ook fors in het personeelsbestand willen snijden, met het verlies van duizenden arbeidsplaatsen. De grootste hypotheekverstrekker in de VS staat onder grote druk om zijn kosten omlaag te brengen. Andere banken gingen mee omlaag, met minnen voor bijvoorbeeld Bank of America, Citigroup en JPMorgan Chase tot 2,8 procent.

Harley-Davidson

Harley-Davidson steeg 0,6 procent. De motorfietsenbouwer gaat zevenhonderd banen schrappen en vervangt zijn financieel directeur.

De producent van netwerkapparatuur Cisco Systems klom 1,9 procent na een adviesverhoging door Morgan Stanley. Volgens de zakenbank is het aandeel Cisco momenteel ondergewaardeerd.

De euro was 1,1286 dollar waard, tegen 1,1296 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 3,5 procent goedkoper op 39,48 dollar. De prijs van Brentolie daalde 2,4 procent tot 42,27 dollar per vat.

8 Posts
Ger1948
3
1.3 miljoen werklozen erbij......valt mee, we hadden meer verwacht. Wat heerlijk voor kuifje, of is het dankzij kuifje dat ook dit cijfer weer meevalt.
Je blijft lachen, nog even en niemand hoeft meer te werken, immers even de geldpers aanzetten en we kunnen weer een paar maand vooruit. Als je maar blijft herhalen dat het nog slechter had gekund....
tja, dan valt het altijd mee. HOERA, wat een fantastische wereld.
R0ME0
1
Hete lucht steeg nog wat verder en de rest is daar in de long/short strategie slachtoffer van.

Morgen dus weer het zelfde beeld.

Minnen voor
Abn
Agn
Asr
Mittal
Nn
Kon olie
Unibail

Stijgers
Adyen
Asmi
Asml
Jet
Prosus

Van de overige overwegend positief
Dsm
Rlx
Wkls

De rest modderd overwegend maar wat aan.
Lepre Chaun
1
Valt best mee

Dat was minder dan een week eerder en lager dan economen hadden verwacht.

Morgen Groen .
Stephan010
0
suske wiet
2
China heeft de macht in handen .
maar moeten we dit laten gebeuren ?
Denk het niet ,we hebben het al veel op zijn normen laten gebeuren .
TW82
1
quote:

suske wiet schreef op 10 juli 2020 00:29:


China heeft de macht in handen .
maar moeten we dit laten gebeuren ?
Denk het niet ,we hebben het al veel op zijn normen laten gebeuren .


Ik ben geen fan van China (uiteraard), maar de VS onder Trump is nog amper beter. Even corrupt, normen en waarden weinig van over en de leugen regeert inmiddels.

Overigens, zou Trump zich in zijn handjes wrijven wanneer hij grip had over alles, zonder tegenspraak en democratie, zoals Xi. Geen spat beter. Overigens ook echt nul empathie met de slachtoffers van de Corona-crisis. Het enige wat zijn moeite waard is om over te twitteren of een speech te houden, is hoe goed het allemaal wel gaat, hoe goed hij het gedaan heeft en vooral hoe goed de beurzen het doen.

Hoe dan ook, het is kiezen tussen twee kwaden op het moment. De wereld is er niet leuker op geworden.
Kaviaar
0
Trump doet sommige dingen goed en andere niet. De verdeeldheid in de VS is nog nooit zo groot geweest. Trump hakt de kloof nog dieper i.p.v. te proberen er één Amerika van te maken.

Trump is geen sociale man. Economie is wat bovenaan staat. Er zit een zakenman in het witte huis, die president wordt genoemd. Trump heeft een erg grote hekel aan alles wat maar naar de Democraten ruikt. Hij heeft al veel dingen die opgebouwd waren door de Democraten, afgebroken. Een hetze van Trump.

Trump mist één ding. Een grote spiegel.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.