'Cijfers ABN AMRO beter dan verwacht'

Gepubliceerd op 9 augustus 2017 09:35 | Reacties: 3 | Onderwerpen: banken 

ABN AMRO BANK N.V. (22 jan)

8,332 -0,180 (-2,11%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De kwartaalcijfers van ABN AMRO waren beter dan verwacht, waarbij onder meer de nettowinst beduidend hoger uitviel dan waar rekening mee werd gehouden. Dat meldde KBC Securities in een reactie op de resultaten.

Exclusief de impact van bijzondere posten lagen de onderliggende cijfers redelijk in lijn met de verwachtingen. De kapitaalpositie was sterker dan was verwacht, aldus KBC. Het advies is hold.

Morgan Stanley verklaarde eveneens dat de resultaten beter waren dan voorspeld, met goede onderliggende trends en sterk kapitaal. Mogelijk gaat ABN zijn kapitaalplan in het eerste kwartaal van volgend jaar updaten, denkt de bank.

Goede set cijfers

ING stelde dat ABN met een goede set cijfers naar buiten is gekomen, waarbij de resultaten pre-voorzieningen hoger waren dan waarop was gerekend. ING heeft een buy-advies.

ABN noteerde woensdag omstreeks 09.50 uur een min van 0,5 procent op 24,74 euro.

3 Posts
Dolfus
0
En dan toch de koers lager. Het bewijs dat de koersen gemanipuleerd worden. Het is een grote tombola.
De bedrijfsresultaten doen er niet toe.
Tijd voor grote schoonmaak door de toezichthouders.
Brulboei
0
Het is al jarenlang zo dat als de cijfers in de lijn der verwachtingen liggen de koers onderuit gaat => het merendeel heeft dan al geanticipeerd hierop (en dat zou je in zekere mate koersorchestratie kunnen noemen) . Truc is dat je op de dag voor bekendmaking van de cijfers je positie al anticipeert hierop. Je zag dit vanmorgen ook bij Ahold: goede cijfers, in lijn met de verwachting en toch gaat de koers onderuit omdat deze (anticiperend op de 2e kwartaalcijfers) al weer omhoog gekropen was. Gevolg: verkoopgolf en koers onderuit.
996
0
In dit artikel zijn het goede cijfers. In een ander artikel (alleen voor premium leden beschikbaar) vallen de cijfers licht tegen. Beetje raar IEX...
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.