Te weinig steun voor overname Metro

Gepubliceerd op 9 augustus 2019 20:02 |

Sligro (11:53)

13,900 +0,180 (+1,31%)

DÜSSELDORF (AFN/BLOOMBERG) - De overname van groothandelsbedrijf Metro door de Tsjechische miljardair Daniel Křetínský heeft niet de goedkeuring van aandeelhouders. Op vrijdag bleek dat er te weinig steun is voor de deal. Deze zou doorgaan als 67,5 procent van de aandeelhouders akkoord zouden geven. De teller stokte op 41,7 procent van het uitstaande kapitaal.

Křetínskýn en zijn beleggingspartner Patrik Tkáč brachten in juni een bod van 5,8 miljard euro uit op Metro, tevens moederbedrijf van Makro. Volgens het duo moet Metro zijn organisatie en zijn werkprocessen aanpakken om concurrerend te blijven in een almaar veranderend landschap.

Sinds de opsplitsing van Metro twee jaar geleden, waarbij de elektronica-tak Ceconemy op eigen benen werd gezet, kampt de onderneming met de nodige tegenvallers. De beoogde groei als gevolg van de splitsing werd nimmer bereikt. De levensmiddelendivisie kampt onder meer met de opkomst van prijsvechters als Lidl en Aldi. Ook de blootstelling aan Rusland zit de onderneming dwars. Sancties en de lage olieprijs bemoeilijken daar de handel.

Omgeboekt

De kans dat de overname van Metro zou slagen, werd al niet heel groot geacht. Meerdere aandeelhouders keerden zich eerder al openlijk tegen de overname. Pogingen van Křetínský om partijen in te laten stemmen bleken vruchteloos.

De reeds aangeboden aandelen worden automatisch omgeboekt, zo meldde EP Global Commerce, het investeringsvehikel van Křetínskýn in een verklaring.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.