Proximus negeert oproep om exit topvrouw

Gepubliceerd op 9 september 2019 11:09 | Reacties: 4

KPN (17:35)

2,111 -0,033 (-1,54%)

BRUSSEL (AFN/BELGA) - Het Belgische telecombedrijf Proximus heeft de eis van vakbonden om direct te breken met topvrouw Dominique Leroy naast zich neergelegd. Bonden deden die oproep, omdat ze vrezen dat Leroy na haar overstap naar KPN later dit jaar een "telecomaanval op België" zal uitvoeren.

De raad van bestuur van Proximus heeft besloten dat Leroy kan aanblijven tot 1 december, laat een van de betrokken vakbonden nu weten. KPN valt niet onder het concurrentiebeding in het contract dat ze heeft bij Proximus.

Belgische vakbonden deden hun oproep in een open brief aan de raad van bestuur, die ze afleverden op het hoofdkantoor van Proximus. Op de achtergrond speelt een reorganisatie die Leroy eerder dit jaar aankondigde. Daarbij zullen 1900 banen verdwijnen, terwijl er 1250 nieuwe werknemers worden aangenomen.

Volgens vakbond ACV bewijst het vertrek van Leroy naar KPN dat achter het plan niet de juiste bedoelingen zitten. Volgens een andere bond, ACOD, bemoeilijkt het aanstaande vertrek van Leroy onderhandelingen over de reorganisatie.

4 Posts
suske wiet
0
Wat een klucht is het geweest met Bellens en de politiek (Van De Lanotte)
De bonden hebben groot gelijk .
De Heer Duco Sickinghe Heeft alles geregeld voor Leroi .
Het is beklonken met champagne in het huis van Duco .
Dus die voorverkoop is wel degelijk met voorkennis gebeurd .
Wat is de bedoeling van deze aanstelling bij KPN ?naar proximus.
Dit moet sterk in de gaten gehouden worden .
Robin C
0
Ik denk dat het probleem is dat de termijn van Leroy afloopt en dat er dan een beëindiging of een verlenging van het mandaat komt.
Daarom dat er misschien geen concurrentiebeding in het contract staat. Verder is het volledig de verantwoordelijkheid van de Belgische overheid dat ze overloopt naar KPN. Die regels van maximumloon laten gelden voor beursgenoteerde ondernemingen, dat getuigd van wereldvreemdheid, net zoals de reactie van de bonden, die alles in het werk stellen om de status quo te behouden en Proximus niet rendabeler te laten draaien.
Een fusie KPN-Proximus lijkt me wel een goed plan trouwens.
rekeozsejtlerap ed
0
quote:

Robin C schreef op 9 september 2019 12:07:Een fusie KPN-Proximus lijkt me wel een goed plan trouwens.


18 jaar geleden had de belgen de kans, en die hebben ze laten lopen...
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.