Gemengd slot op Wall Street

Gepubliceerd op 10 augustus 2020 22:20 | Reacties: 2

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met wisselende resultaten de dag uitgegaan. Beleggers verwerkten nog een pluk bedrijfsresultaten. Verder was de blik gericht op de ontwikkelingen rond een coronasteunpakket nadat president Donald Trump de vastgelopen onderhandelingen op scherp had gezet met een decreet.

De Dow-Jonesindex sloot 1,3 procent in de plus op 27.791,44 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,3 procent tot 3360,47 punten en techbeurs Nasdaq leverde 0,4 procent in tot 10.968,36 punten.

Bij de bedrijven maakte sportartikelenverkoper Foot Locker een koerssprongetje van 7,8 procent. Het kwam met een beter dan verwachte update over het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar. In de periode tot 1 augustus is sprake van een vergelijkbare omzet die 18 procent hoger ligt. Ook het winstcijfer viel mee, geholpen door fiscale regelingen.

Royal Caribbean

Cruisemaatschappij Royal Caribbean dikte 10 procent aan na een stevig kwartaalverlies als gevolg van de coronacrisis. Dat is op zich geen verrassing omdat de toerismesector door de crisis sowieso hard wordt geraak. Royal Caribbean voorziet wel mogelijkheden om in Azië en Australië al voor oktober weer cruises te laten varen en heeft al de nodige boekingen voor volgend jaar binnen

Ook techbedrijf Twitter weet de aandacht op zich te richten. Het bedrijf zou met Microsoft de strijd aan willen binden om de Amerikaanse activiteiten van de populaire filmpjes-app TikTok. Microsoft is al in onderhandeling met TikTok-eigenaar ByteDance over een overname. Ingewijden zeiden echter tegen de South China Morning Post dat de kans klein is dat ByteDance een deal sluit voor de verkoop van TikTok. Twitter steeg 0,8 procent, Microsoft daalde 2 procent.

Uber

Uber en Lyft moeten van een Californische rechter hun chauffeurs als werknemers gaan behandelen. Uber daalde 1,9 procent, Lyft werd 2,9 procent hoger gezet.

Oliebedrijven als Chevron (plus 2,3 procent) en ExxonMobil (plus 1,8 procent) profiteerden van optimistische verwachtingen van oliegigant Saudi Aramco. Het Saudische bedrijf verwacht dat de vraag naar de brandstof ondanks de coronacrisis dit jaar zal aantrekken. Occidental Petroleum steeg 6,7 procent vooruitlopend op de kwartaalresultaten die het bedrijf nabeurs bekendmaakt.

Olieprijzen

Ook de olieprijzen zaten in de lift. Een vat Amerikaanse olie kostte 2 procent meer op 42,07 dollar. Brentolie werd 1,4 procent duurder op 45,01 dollar per vat.

De euro was 1,1742 dollar waard tegen 1,1759 dollar bij de slotbel in Europa.

2 Posts
Ger1948
1
Natuurlijk komt dat steunpakket er. Gratis geld. Koren op de molen van Trump. De beurs zal hoe dan ook op een hoog niveau moeten blijven. De grootste troefkaart van Trumpie. Hij zal er alles, maar dan ook alles aan doen om dit te realiseren. Uiteindelijk is dit bepalend voor zijn 2e termijn. Onvoorstelbaar dat hem dit nog lukt ook. De wereld is verslaafd aan gratis geld, alleen jammer dat dat in te weinig zakken verdwijnt. Verbazingwekkend om de analyses van onze beursgoeroes te lezen. Ook deze jongens zijn inmiddels verslaafd. Ach, over een paar jaar kost een halfje wit € 10,.. KOOPJE!!!!!
Lepre Chaun
0
AEX loopt gewoon achter Dow 28000 .
We mogen hier wel eens een inhaalslag krijgen.
Fondsen staan zo laag hier , in USA is alles weer bijna als voor Corona de standen en all time high,s.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.