'Relatief kleine overname door Heineken in Peru'

Gepubliceerd op 10 september 2020 09:09 | | Onderwerpen: levensmiddelen 

Heineken (12:57)

80,800 -0,360 (-0,44%)

Heineken Hld. (12:50)

71,050 -0,100 (-0,14%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Heineken heeft met de overname van Tres Cruces in Peru een relatief kleine deal gesloten. Dat concluderen kenners van Jefferies in een reactie.

Heineken betreedt door de overname de Peruaanse markt. Daarbij gaat het bedrijf ook een strategische samenwerking aan met drankenproducent AJE. Financiële details werden niet gemeld.

In Peru krijgt Heineken volgens de kenners te maken met stevige concurrentie. Jefferies wijst daarbij op het marktaandeel van 's werelds grootste brouwer AB InBev van 98,6 procent in de markt. Het gaat volgens de kenners iets te ver om direct al te spreken van een materieel risico voor AB InBev, maar het tekent wel de toenemende concurrentie op de biermarkt, waar nieuwe spelers de gevestigde brouwers uitdagen. Jefferies hanteert een hold-advies op Heineken.

Kleine toevoeging

KBC Securities zegt ook dat het om een vrij kleine toevoeging voor Heineken gaat. Volgens de bank heeft AB InBev bijna een monopoliepositie in Peru. Het zal dan ook lastig worden voor Heineken om groot marktaandeel op te bouwen in het land, aldus KBC. Het advies is accumulate, met een koersdoel van 90 euro.

Het aandeel Heineken noteerde donderdag omstreeks 09.55 uur een plus van 1,3 procent op 77,94 euro.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.