Rivaal DHL kritisch over Sandd-deal PostNL

Gepubliceerd op 10 oktober 2019 20:36 | Reacties: 11

PostNL (05 jun)

1,589 +0,051 (+3,28%)

ZALTBOMMEL (AFN) - Pakketbezorger DHL vindt dat het kabinet strengere voorwaarden moet verbinden aan de overname van Sandd door PostNL. "Het moet allemaal veel transparanter", heeft directeur Wouter van Benten van DHL Benelux gezegd in een interview met Het Financieele Dagblad.

"Er staat in de goedkeuring van de postfusie niets over pakketten, maar post en pakket zijn wel aanpalende markten", klaagt de bestuurder.

Van Benten zou vrezen dat PostNL na de overname van Sandd de subsidies, die het voor een deel van de postbezorging in Nederland krijgt, zal gaan inzetten op de pakketmarkt en daarmee concurreert met DHL. Hij laat in de krant weten geen juridisch gevecht aan te zullen gaan. Wel hoopt de DHL-directeur dat de politiek zich nog gaat bemoeien met de kwestie.

DHL opende donderdag een groot nieuw pakketsorteercentrum in Zaltbommel. Volgens het bedrijf gaat het om het "grootste en groenste pakketsorteercentrum voor de Benelux". De vestiging gaat tot een half miljoen pakketten per dag verwerken. Met de bouw was een investering gemoeid van 84 miljoen euro. Dat is de grootste investering van DHL in Nederland tot nu toe.

10 Posts
Terechter
0
Een overname kan inderdaad interessant zijn voor DHL. De aandeelhouders van Post NL zijn verlost van Herna Verhagen en co, terwijl na het vertrek van de huidige directie en commissarissen er een prima bedrijf overblijft.
Saibee
2
DHL (Deutsche Post) kan Postnl helemaal niet overnemen.
De combinatie DHL/Postnl is op gebied van pakketten veel te dominant in Nederland.

De Europese commissie dan wel de nationale mededingingsautoriteit gaat dat blokkeren.

Ik denk ook niet dat Mona Keizer hier nog een keer artikel 47 voor gaat inzetten (als dat al zou kunnen).

Voor de rest natuurlijk wel eens dat een overname door Deutsche post voor de aandeelhouders heel leuk zou zijn maar dat gaat niet gebeuren.
prinszicht
3
Ik vind dat we nog meer mensen om hun mening moeten vragen. En dat allemaal morgen hoofdnieuws IEX. Wat vindt Johan van VI er van. Minder relevant? Ok. Maar dit heeft geen nieuwswaarde. De VGP is ook tegen. Gaat nu elke grote gebruiker zijn mening geven? De consument was de sjaak van liberalisering. De medewerkers waren de sjaak. De aandeelhouder heeft nog een rekening open staan voor mislukte liberalisering. En nu laten we de Duitsers ons de les lezen? Apart. Tis nou niet dat ze daar in Germany mogen klagen over de bescherming die DP geniet!
Zilverduit
0
Mogelijk willen ze de postbezorging in zijn geheel overnemen van postnl voor een marktconforme prijs natuurlijk, want het is zulke goede business dat ze er zelfs de pakketdivisie mee kunnen financieren.
auffi
0
Mijn Vriend
0
Wanneer de duitsers (voor beginners, dat is de EU),niet had aangedrongen op privatiseren dan was de post situatie heel anders geweest. Van Benten geeft met zijn Duitse uitlatingen aan dat hij geen historisch perspectief heeft enof weinig patriotisch is. Hij is gewoon een modelduitser.
No-nonsense
0
Nou, daar zullen een paar van die blöde politici hun oren wel weer naar laten hangen. Laten we het UPS en DPD ook nog even vragen. En nu we toch bezig zijn, de Lidl en de Aldi ook meteen maar even.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.