Deutsche Post DHL levert meer pakketjes door onlineshoppen

Gepubliceerd op 10 november 2020 10:26 | Reacties: 2

PostNL (19 jan)

3,173 0,000 (0,00%)

BONN (AFN/RTR) - Deutsche Post DHL heeft ook in het derde kwartaal goede zaken gedaan met de bezorging van pakketjes aan huis door het vele onlineshoppen in coronatijd. Daardoor kon de zwakte bij de postbezorging worden gecompenseerd, mede omdat bedrijven vanwege de crisis minder adverteerden in reclamefolders.

De totale omzet ging in de afgelopen periode met 4,4 procent omhoog naar 16,2 miljard euro in vergelijking met een jaar eerder. De nettowinst verdubbelde tot 851 miljoen euro. De hoeveelheid in Duitsland verstuurde pakketjes nam met 11,6 procent toe, maar bij de postbezorging op de Duitse thuismarkt was een volumedaling met ruim 10 procent te zien. Internationaal werden ook meer pakketjes verwerkt door het bedrijf.

Deutsche Post DHL heeft het personeel een speciale bonus gegeven van 300 euro vanwege hun inzet in de coronapandemie. Dit leverde een extra kostenpost op van 163 miljoen euro. Het concern verhoogde in oktober zijn winstverwachting voor het gehele jaar. Deze prognoses worden gehandhaafd.

Verspreiding vaccins

Het bedrijf zei verder goed voorbereid te zijn om vaccins tegen het coronavirus te verspreiden en dat daarover gesprekken worden gevoerd met overheden en farmaceuten. Het gaat met name om vervoer van vaccins op zeer lage temperaturen. Volgens topman Frank Appel van Deutsche Post DHL is de logistieke tak van de onderneming goed uitgerust om coronavaccins te distribueren met meer dan 180 locaties wereldwijd, waar medische producten kunnen worden opgeslagen.

De Amerikaanse farmaceut Pfizer maakte maandag bekend dat zijn experimentele coronavaccin voor 90 procent effectief is bij het voorkomen van een besmetting. Pfizer werkt hierbij samen met de Duitse biotechnoloog BioNTech. De topman van BioNTech heeft gezegd dat het genetische component van dat vaccin verscheept en centraal moet worden opgeslagen in een temperatuur van 70 graden onder nul. Het vervoer naar de plek van toediening aan mensen kan voor een periode van maximaal vijf dagen op koelkasttemperatuur, aldus de topman.

2 Posts
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.