AEX zakt onder 600 punten

Gepubliceerd op 10 december 2019 09:11 | Reacties: 6

AEX (10:41)

577,47 +1,95 (+0,34%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zakte dinsdag weer onder de 600-puntengrens. Ook de andere Europese beurzen lieten verliezen zien. Beleggers hielden vooral de ontwikkelingen aan het Amerikaans-Chinese handelsfront in de gaten en wachtten op de Britse verkiezingen en de rentevergaderingen van de centrale banken later deze week.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,7 procent in de min op 598,38 punten. Afgelopen vrijdag sloot de hoofdindex voor het eerst in achttien jaar boven de 600 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 887,40 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt verloren tot 0,7 procent.

Grootste daler was levensmiddelenconcern Unilever met een verlies van 1,2 procent. Verzekeraar NN Group voerde de schaarse stijgers aan met een winst van 0,7 procent.

Takeaway

Takeaway.com daalde 0,8 procent. De leiding van het Britse maaltijdbestelbedrijf Just Eat raadt zijn aandeelhouders nog altijd aan om mee te gaan in het fusievoorstel van zijn Nederlandse branchegenoot. Het verhoogde bod van techinvesteerder Prosus (min 0,9 procent) werd door Just Eat nog altijd als te laag bestempeld. Just Eat won 0,3 procent in Londen.

In de MidKap sloot vastgoedbedrijf Wereldhave de rij met een min van 4 procent na een adviesverlaging door Goldman Sachs. Bouwer BAM ging aan kop met een plus van 0,4 procent. Stern steeg 5,6 procent op de lokale markt. Het autobedrijf heeft Heron Auto verkocht aan branchegenoot Broekhuis.

Ted Baker

In Londen kelderde Ted Baker 25 procent na het opstappen van de topman en de voorzitter. Het Britse modemerk gaf een winstalarm en schrapte het dividend na tegenvallende verkopen tijdens het koopjesfestijn Black Friday.

In Frankfurt won Deutsche Bank 1,1 procent. De bank twijfelt aan zijn eigen winstdoel vanwege de druk van de lage rentes op de winstgevendheid. Daarnaast overweegt de financiële instelling volgens zakenkrant Financial Times om te snijden in de kosten bij zijn Duitse consumententak.

De euro was 1,1070 dollar waard tegen 1,1069 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 58,95 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent minder op 64,22 dollar.

7 Posts
suske wiet
0
We naderen stilaan de 15 de .
Erop of eronder .
Als er helemaal geen deal komt zou het wel eens een ferme daling kunnen zijn .
suske wiet
0
Waar is de wereld mee bezig .
Als men niet voldoet aan de klimaatnormen moet men uitstootrechten kopen ,wie heeft zoiets onzinnig bedacht ?
Dan hebben we het data gebruik en e-commerce dat heel de economie op zijn kop zet.
Huawei blijft het gevaar .
Het klimaat omvorming in de auto sector gaat veel te snel .
Het zijn de Chinezen die ons de stuipen op het lijf jagen .
We zijn de draad kwijt op veel gebieden .
Bang afwachten .
Patience
0
Laatste high top gisteren gezet en nou is het alleen maar down voorlopig geen 600 en hoger ik heb net alles verzilverd cash. Zekerheid.
suske wiet
0
Willem29m
1
quote:

suske wiet schreef op 10 december 2019 10:38:


Waar is de wereld mee bezig .
Als men niet voldoet aan de klimaatnormen moet men uitstootrechten kopen ,wie heeft zoiets onzinnig bedacht ?
Dan hebben we het data gebruik en e-commerce dat heel de economie op zijn kop zet.
Huawei blijft het gevaar .
Het klimaat omvorming in de auto sector gaat veel te snel .
Het zijn de Chinezen die ons de stuipen op het lijf jagen .
We zijn de draad kwijt op veel gebieden .
Bang afwachten .

Het is in feite heel simpel. Het draait allemaal om geld, niet om klimaat. Net zoals dat achterlijke klimaatakkoord dat door onze strot wordt geduwd, wat kapitalen gaat kosten en nauwelijks effect heeft. Allemaal werk van lobbyisten op de achtergrond die hiervoor lopen te pushen en daar straks zeer veel voordeel van gaan genieten. Als het werkelijk om klimaat zou gaan, dan zou men het 1 trillion trees plan direct uitvoeren. Kosten ongeveer $1.000 miljard voor de hele wereld en dat zou het hele CO2 probleem oplossen. Velen malen efficiënter en goedkoper dan al die andere bullshit die ze nu lopen te verzinnen.
suske wiet
0
Dank je Willem 29
Persoonlijk verwacht ik dat waterstof de juiste oplossing is .
Wat een rare wereld .
Proberen niet zot te worden .
Andy5
0
Ik loop al heel wat jaartjes mee en elke keer weer dezelfde paniekverhalen, angsten, overdrijvingen, etc. Ik deed vroeger ook mee alleen nu zie ik toch echt de patronen. Als de beurs stijgt of daalt dan gaat op een of andere manier de ratio er ineens uit bij veel mensen.

Vandaag ook. Niemand vraagt zich af hoe het met de omzetten zit. En als je een gezond verstand iemand dit weekend had gevraagd wat er zou gebeuren op de beurs dan zou die zeker gezegd hebben:"verwacht van maandag en dinsdag niet veel. Vuurwerk komt later. En als er onzekerheid is dan gaan mensen niet kopen. Kortom licht dalende beurzen kun je verwachten." Zelf heb ik met deze wijsheid mijn maandloon weer verdiend vanochtend.

Succes!
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.