BAM investeert in kunstmatige intelligentie

Gepubliceerd op 10 december 2019 11:30 | Reacties: 9

BAM (10:01)

1,465 -0,028 (-1,88%)

BUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM steekt geld in start-up Dutch Analytics, die zich bezig houdt met software voor kunstmatige intelligentie. Dutch Analytics trok in een investeringsronde 2 miljoen euro aan. De omvang van het BAM-belang is niet bekendgemaakt.

Dutch Analytics is in 2016 opgezet en telt een team van twintig mensen. De start-up helpt bedrijven om hun algoritmes werkend te krijgen via zijn platform Xenia. Het geld zal voor de verdere ontwikkeling van het platform worden gebruikt. Ook wil Dutch Analytics zijn klantenbasis in Europa uitbreiden. BAM is een van de klanten.

BAM gebruikt kunstmatige intelligentie bijvoorbeeld bij het proces rond betonverharding. Zo ontwikkelde het bouwbedrijf samen met zijn samenwerkingspartner Converge een applicatie met een zelflerende systeem die het verhardingsproces van beton voorspelt. Die applicatie paste BAM toe bij de uitbreiding van London City Airport.

9 Posts
Jopie1962
2
Investeren in kunstmatige intelligentie? Gelijk hebben ze want hun eigen intelligentie schiet tekort.
FairValue
2
Hebben we ze weer hoor de zwartkijkers.
BAM gaat gewoon richting de 3 en daarna 4 euro en verder. Belachelijk goedkoop met de voorspelde winst. BAM wordt topper 2020.
Vergis je niet!
handkerchief
0
Bam de armslag heeft om geld te steken in een kennis bedrijf wat ook in hun eigen voordeel is hoef je die kennis minder duur te kopen.Terwijl collega bedrijven wel volle pond gaan betalen voor nieuwe werk wijzen.
GZ
0
bam bam toch, ga jr nu eerst eens waar maken op de bouwmarkt en als dat weer goed gaat lopen kijk dan of je er iets bij kunt gaan doen.Leuk is dat ondernemers spelen maar maak nu eerst eens af waarvoor jullie op deze aarde zijn.
PietP
0
Tartessos
0
rationeel
0
quote:

PietP schreef op 10 december 2019 20:42:


Eindelijk vernieuwing in de oerconservatieve bouwsector. Positief en noodzakelijk!


De goede wil is er.
Nu de juiste mensen nog:)
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.