Beurzen dieper in het rood

Gepubliceerd op 10 december 2019 11:47 | Reacties: 6

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zakten dinsdag dieper in het rood. Beleggers hielden vooral de ontwikkelingen aan het Amerikaans-Chinese handelsfront in de gaten. Daarnaast werd uitgekeken naar de Britse verkiezingen en de rentevergaderingen van de centrale banken later deze week.

De AEX-index op Beursplein 5 dook onder de 600 punten en noteerde rond het middaguur 1 procent in de min op 596,12 punten. Afgelopen vrijdag sloot de hoofdindex voor het eerst in achttien jaar boven de 600 puntengrens. De MidKap leverde 1,1 procent in tot 881,48 punten. Parijs, Londen en Frankfurt zakten tot 1,2 procent.

Hekkensluiter in de AEX was speciaalchemiebedrijf DSM met een verlies van 2,7 procent, na een adviesverlaging door ING. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield voerde de schaarse stijgers aan met een winst van 0,6 procent.

Takeaway

Takeaway.com verloor 1,8 procent. De leiding van het Britse maaltijdbestelbedrijf Just Eat raadt zijn aandeelhouders nog altijd aan om mee te gaan in het fusievoorstel van zijn Nederlandse branchegenoot. Het verhoogde bod van techinvesteerder Prosus (min 1,1 procent) werd door Just Eat nog altijd als te laag bestempeld. Just Eat won 0,1 procent in Londen.

In de MidKap stond vastgoedbedrijf Wereldhave onderaan met een min van 6,2 procent na een adviesverlaging door Goldman Sachs. Apothekersbedrijf Fagron ging aan kop met een plusje van 0,3 procent.

Deutsche Bank

In Londen kelderde Ted Baker bijna 12 procent na het opstappen van de topman en de voorzitter. Het Britse modemerk gaf een winstalarm en schrapte het dividend na tegenvallende verkopen tijdens het koopjesfestijn Black Friday. Het Belgische supermarktbedrijf Colruyt steeg 7,5 procent in Brussel dankzij beter dan verwachte halfjaarresultaten.

In Frankfurt daalde Deutsche Bank 0,4 procent. De bank twijfelt aan zijn eigen winstdoel vanwege de druk van de lage rentes op de winstgevendheid. Daarnaast overweegt de financiële instelling volgens zakenkrant Financial Times om te snijden in de kosten bij zijn Duitse consumententak.

De euro was 1,1070 dollar waard tegen 1,1069 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd een fractie duurder op 59,03 dollar. Brentolie steeg eveneens iets in prijs tot 64,26 dollar.

8 Posts
suske wiet
0
Europa gaat 100 miljard uittrekken voor iedereen mee in het bad te krijgen voor het groen en klimaat . (verkozen door groen )
Ze zijn de pedalen kwijt .
Wel moet de bevolking nu verwachten dat ze zelf het voorbeeld geven .
Dividenhunter
0
Wat weer een wassen neus.... De AEX is voor het eerst sinds 18 jaar boven de 600 punten gekomen.
Laat mij even duidelijk zijn dat deze AEX is niet de AEX van 18 jaar geleden is! De samenstelling is behoorlijk veranderd. De verhouding is totaal anders en de AEX is door continu veranderende samenstelling eigenlijk geen betrouwbaren maatstaf meer.

havik of duif
0
Het is niet uitgesloten dat de kerstrally dit jaar een flinke vertraging heeft en bij slechte omstandigheden niet door zal gaan.
Debo
0
quote:

havik of duif schreef op 10 december 2019 13:17:


Het is niet uitgesloten dat de kerstrally dit jaar een flinke vertraging heeft en bij slechte omstandigheden niet door zal gaan.
Die hebben we al gehad. Nu richting de 570....
MD2018
0
quote:

Debo schreef op 10 december 2019 13:22:


[...]Die hebben we al gehad. Nu richting de 570....


Whoh wat een draai daar ging mijn winst van enkele duizenden euro's naar een verlies.... pffff
het zwaard
0
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.