'Pensioenfonds laat technologie links liggen'

Gepubliceerd op 11 januari 2016 10:12 | Reacties: 6 | Onderwerpen: Pensioen  pensioenfondsen 

AMSTERDAM (AFN) - Pensioenfondsen maken onvoldoende gebruik van de voordelen die technologische ontwikkelingen kunnen bieden. Dat stelt KPMG maandag. Uit een jaarlijks onderzoek van de accountants- en adviesfirma zou blijken dat meer dan de helft van de fondsen op dit moment op geen enkele wijze contact heeft met startups of innovatieve financiële partijen (fintech).

De inzet van nieuwe technologieën, zoals het inzetten van datavisualisatie en games, kan een belangrijke bijdrage leveren aan de tevredenheid van deelnemers aan pensioenfondsen, stelt Paul Geerts van KPMG Financial Services. ,,De toegevoegde waarde zit er onder meer in dat klanten actueel inzicht krijgen in hun financiële situatie door data bij elkaar te brengen, te analyseren en op basis daarvan persoonlijke maatwerk te bieden."

Technologische toepassingen kunnen ook helpen de kosten van professioneel vermogensbeheer te drukken. Zo worden voor particulieren al robo-advisors ingezet. Dat is software die een portefeuille samenstelt die continu wordt gemonitord en indien noodzakelijk automatisch wordt aangepast. Omdat de aanpassingen automatisch gebeuren zijn de kosten een stuk lager. KPMG verwacht dat dit soort tools ook hun weg naar de institutionele markt zullen vinden.

8 Posts
Met Effekt
1
"De inzet van nieuwe technologieën, zoals het inzetten van datavisualisatie en games, kan een belangrijke bijdrage leveren aan de tevredenheid van deelnemers aan pensioenfondsen"

Ik heb liever goede beleggingsresultaten die saai worden gepresenteerd dan elk kwartaal het bericht dat de dekkingswaarde weer is gedaald en dat gepresenteerd met flitsende grafiek of dmv het game "down the abyss".
pulp fiction
0
quote:

ooievaar49 schreef op 11 januari 2016 11:08:


Weghalen dit soort berichten en de aanbieders opsporen.

Opsporen, en dan?
Met Effekt
0
quote:

ooievaar49 schreef op 11 januari 2016 11:08:


Weghalen dit soort berichten en de aanbieders opsporen.


IEX heeft een internationaal bereik incl Nigeria :-)
cees70
0
het wordt tijd dat gepensioneerden meer inspraak krijgen in pensioenfondsen.
het kennisnivo van techniek van de huidige bestuurders is bedroevend. ik denk dat 50+ meer weten.
ooievaar49
0
quote:

pulp fiction schreef op 11 januari 2016 11:17:


[...]
Opsporen, en dan?


Virussen op hun computers zetten:)
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.