'Winst Aegon zakt verder' | DeBeurs.nl

'Winst Aegon zakt verder'

Gepubliceerd op 11 feb 2019 om 15:03 | Reacties: 12 | Onderwerpen:  

Aegon (16 aug)

3,550 +0,090 (+2,60%)

AMSTERDAM (AFN) - Aegon presenteert over het tweede halfjaar een lagere onderliggende winst dan een jaar eerder. Ook is de nettowinst meer dan gehalveerd vergeleken met wat er in de tweede helft van 2017 verdiend werd. Dit verwachten marktvorsers gepeild door de verzekeraar vooruitlopend op de presentatie van de halfjaarcijfers aanstaande donderdag.

In doorsnee verwachten kenners een onderliggende brutowinst van bijna 1,1 miljard euro, zo'n 1 procent minder dan in de tweede helft van 2017. De nettowinst is naar verwachting flink gezakt, en wordt gemiddeld geraamd op 339 miljoen euro, tegen 907 miljoen euro een jaar daarvoor. In de eerste helft van het afgelopen jaar ging het nettoresultaat eveneens fors omlaag. De verzekeraar had te kampen met onder meer een verlies op de verkoop van de Ierse activiteiten en beleggingsverliezen.

Aegon verbeterde zijn solvabiliteitspositie in de laatste zes maanden van vorig jaar, denken de analisten. Zij gaan uit van een hogere kapitaalbuffer (Solvency II), die met 19 procentpunt aangevuld werd tot 209 procent. Dit komt binnenkort goed van pas, gezien de verwachte verhoging van de kapitaaleisen door de Europese toezichthouders, aldus kenners bij Bloomberg. Aegon heeft waarschijnlijk geen cadeautjes in petto voor de aandeelhouders. De consensus gaat uit van 0,14 euro dividend per aandeel, hetzelfde niveau als in de eerste helft van het afgelopen jaar.

Ook een inkoop van eigen aandelen zit er de komende twee tot drie jaar niet in, verwachten analisten van JPMorgan. De verzekeraar blijft sterk afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. Zo is een structurele neergang van de Chinese aandelenmarkt een risico, vinden analisten bij de zakenbank. Ook kan de Amerikaanse rente minder snel stijgen of zelfs dalen. Dit zou een tegenvaller zijn voor Aegon, dat een groot deel van zijn activiteiten in de Verenigde Staten heeft.

13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
finance2u
0
Welnee, die zogenaamde analisten zitten er bij Aegon steeds gigantisch naast..soms zelfs een paar 100 miljoen..ze kunnen beter niks zeggen
Wistikhetmaar
0
ovanspaend
0
Dood geld, tenzij ze een keer wakker worden en de boel in afzonderlijke delen verkopen.
Fluitgast
0
Wel vreemd dat wanneer de rente in de VS stijgt het aandeel AEGON flink werd afgestraft en nu er een daling van de rente VS wordt verwacht dalen we weer.
Rattovic
0
Wat janken jullie nou allemaal. Kies voor stockdividend en laat lekker renderen. Ze kopen toch weer in... mij hoor je niet klagen:-)
FairValue
0
Diezelfde analisten hebben afgelopen weken op basis van 0 bedrijfsnieuws de koersdoelen van Aegon verlaagt tot schandalige niveaus.

Donderdag zullen we zien of de analisten enig verstand hebben of dat het door de kapitalistische maffia gefinancierde corrupte neppers zijn.
Koos-2018
0
Kan je wel zeggen maar de Analisten haden het vorige kwartaal wel gelijk . Maar vind het maar wat dat beleggers al twijfelen of de cijfers goed zijn of niet. Of de koers gaat plussen of niet .Vertrouwen is weg. Beleggen is een heel groot risico aan het worden
noos
0
Wat heeft de winst van AEGON met een foto van een lelijke vrouw met smerige tattoos te maken?
Vidoque
0
Glaasje hallfvol
0
Het zal me allemaal jeuken. Op mijn gemiddelde aanschafprijs een div. rendement van 10%.
ruud45
0
quote:

Koos-2018 schreef op 11 feb 2019 om 23:14:


Kan je wel zeggen maar de Analisten haden het vorige kwartaal wel gelijk . Maar vind het maar wat dat beleggers al twijfelen of de cijfers goed zijn of niet. Of de koers gaat plussen of niet .Vertrouwen is weg. Beleggen is een heel groot risico aan het worden
Koos,vorig kwartaal waren en geen cijfers !! Is je fantasie op hol geslagen ?" de analisten hadden gelijk, waarmee dan ???
Kijk eens naar de cijfers van vorig jaar februari en verzin geen onzin:

Redactie De Aandeelhouder - donderdag:15 februari 2018
Solvabiliteit verzekeraar stijgt.

Aegon heeft in het vierde kwartaal van 2017 de winst verdubbeld dankzij een grote belastingbaten door de Amerikaanse belastinghervorming, terwijl het onderliggende resultaat zoals verwacht daalde. Dat bleek donderdag .
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.