Hoekstra: goed gesprek over KLM met Le Maire | DeBeurs.nl

Hoekstra: goed gesprek over KLM met Le Maire

Gepubliceerd op 11 feb 2019 om 20:50 | Reacties: 4 | Onderwerpen: luchtvaart 

Air France-KLM (16 aug)

10,190 +0,268 (+2,70%)

BRUSSEL (AFN) - Minister Wopke Hoekstra van Financiën heeft in Brussel ,,een constructief’’ gesprek gevoerd met zijn Franse collega Bruno Le Maire over het ,,grote belang van KLM’’. Hij zei dat na afloop van het bilaterale overleg in de marge van de Eurogroepvergadering. Hoekstra noch Le Maire wilde op de inhoud ingaan.

Binnen KLM heerst onrust over de koers van moederbedrijf Air France-KLM. In een brandbrief aan de raad van commissarissen van Air France-KLM hekelen topmanagers de handelwijze van topman Ben Smith, die afspraken over bedrijfsvoering en beleid volgens hen niet nakomt. Ook willen ze dat KLM-baas Pieter Elbers wordt herbenoemd.

Volgens de bewindsman ,,moeten we ervoor zorgen dat de hele luchtvaartmaatschappij beter gaat presteren’’, zei hij voor het gesprek. Hij wees op het ,,vitale belang van Schiphol, en KLM als home-carrier ook.’’

Op 19 februari wordt door het bestuur van Air France-KLM over de eventuele contractverlenging van Elbers gesproken. Smith zou van de 'lastige' Elbers af willen en nadrukkelijker een stempel op KLM willen drukken. Het Nederlandse kabinet steunt een herbenoeming van Elbers.

5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kaviaar
1
KLM had nooit samen moeten gaan met Air France. Alleen maar ellende. De Fransen willen heersen, net als Napoleon. Net als Macron, alleen krijgt hij de deksel keihard op z'n neus.
Frankrijk heeft al jaren de begroting niet op orde. Ze lopen te rotzooien met stakingen bij Air France KLM. Ze hebben geklaagd bij de Europese Unie dat de pulsvisserij verboden moet worden etc.
Frankrijk wil met Dld voorop lopen in de EU. Allemaal eigen PR.

Je kan beter als bedrijf niet samengaan met een Frans en Amerikaans bedrijf. Je krijgt er enkel ellende van.

Elberse doet het goed. Hij zorgt dat KLM winst maakt, maar doet het SAMEN met zijn medewerkers. Dat is de sleutel.
peter_36
0
Mee eens Kaviaar. De schade door stakingen van die
Fransen is al opgelopen tot boven de 400milj. Frankrijk en Italie doen het ronduit slecht. Italie al in recessie en Fr is de groei al bijna 0
hosternokke
0
quote:

baloub1 schreef op 11 feb 2019 om 23:12:


Was de slechts mogelijke kandidaat om mee samen te werken.

Zocht KLM destijds geen toenadering bij Alitalia?
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.