Aegon wil stevigere buffer in Nederland

Gepubliceerd op 11 mei 2017 07:51 | Reacties: 8 | Onderwerpen:   Nederland 

Aegon (17:35)

3,106 0,000 (0,00%)

DEN HAAG (AFN) - Aegon heeft in het eerste kwartaal meer winst geboekt dan een jaar eerder. De kapitaalbuffer bleef daarbij op peil, maar moet in ieder geval in Nederland verder worden versterkt, meldde de verzekeraar donderdag.

Aegon komt bij de cijfers van het tweede kwartaal met concrete plannen voor het versterken van de kapitaalpositie in Nederland, stelde bestuursvoorzitter Alex Wynaendts. Dan wordt ook gemeld wat de resultaten zijn van bezuinigingsmaatregelen die in de afgelopen tijd al zijn genomen.

De kapitaalbuffer van Aegon verbeterde afgelopen kwartaal in Nederland licht ten opzichte van eind 2016, dankzij de iets hogere rente. In samenspraak met toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) wordt echter gekeken hoe de financiële positie structureel kan worden verbeterd door risico's te verminderen, activiteiten te optimaliseren en meer kapitaal vanuit de holding beschikbaar te maken. ,,Alle opties'' liggen nog op tafel, zei Wynaendts in een toelichting.

Meevallers

Aegon zag zijn nettowinst vorig kwartaal mede door boekhoudkundige meevallers oplopen naar 378 miljoen euro, tegen 143 miljoen euro een jaar eerder. De onderliggende brutowinst verbeterde met 6 procent naar 488 miljoen euro.

De verzekeraar profiteerde afgelopen tijd van bezuinigingen in de verenigde Staten en de aantrekkende aandelenmarkten. Verder verbeterden de resultaten in Azië en hielp de opmars van de dollar een handje. Op de Amerikaanse markt liep de brutowinst met 10 procent op, terwijl die in Europa stabiel bleef.

11 Posts
Schouwenberg
0
Laat me raden:
1) claimemissie 2e kwartaal
2) verkoop aan NN

Toevallig net een DL bestuurder binnen gehaald voor dit plan.
Bullwish
0
Nee, een emissie lijkt me niet aan de orde. Onzin. Dat is absoluut niet noodzakelijk. Zo'n koerswijziging gaat in tegen hetgeen ze zich voorgenomen hebben, dat staat haaks op het beleid.
TraderRon
0
Emissie? kom op zeg.
Kijk naar de cijfers die zijn best goed.
Mooi winstgevend bedrijf en de winst zal met de komende stijgende rentes aardig omhoog vliegen.
NL-tak ondertussen maar een klein gedeelte van AEGON.

FairValue
1
Niet te opvallend laten doorschemeren dat je op slechte cijfers hebt gegokt alrob Jammer voor je want zijn goede cijfers en solva is zelfs beter geworden. Kom jij met je emissie, koekwaus.
derftrep
1
Emissie lijkt mij ook niet aan de orde. Gewoon doorwerken aan verbetering van resultaten dan wordt de solva vanzelf beter. En laten we eerlijk zijn, zo slecht was die natuurlijk ook weer niet. De eisen aan financiele instellingen zijn na de bankencrisis idioot hoog opgeschroefd. Geen normaal bedrijf heeft zulke buffers nodig om gezond te zijn.
Aegon is gewoon een gezond bedrijf met goede resultaten. Ik zeg: een gezonde belegging met een goed redement. Kopen!
Schouwenberg
0
g.raaier
0
",,Alle opties'' liggen nog op tafel, zei Wynaendts in een toelichting."


Tja als je dit soort dingen roept en je blijkbaar niet realiseert dat je daarmee onzekerheid bij je aandeelhouders creeert...

Komende tijd geen animo om het aandeel te kopen ,lagere koersen en moeizamere/duurdere herfinanciering= Topmanagement...
Guus_Geluk
0
quote:

Schouwenberg schreef op 11 mei 2017 07:58:


Laat me raden:
1) claimemissie 2e kwartaal
2) verkoop aan NN

Toevallig net een DL bestuurder binnen gehaald voor dit plan.


1) Onzin, als er echt geld nodig zou zijn, zou het dividend niet op 6% gezet worden.

2) Dat is een mogelijkheid maar er zijn ook nog andere kapers op de kust. Als de koers op het huidige lage niveau blijft staan zal het aannemelijk worden dat er vanzelf een overname gaat plaatsvinden.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.