Solvabiliteitszorgen drukken aandeel Aegon

Gepubliceerd op 11 mei 2017 09:14 | Reacties: 3 | Onderwerpen:  

Aegon (17:35)

3,106 0,000 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Aegon heeft in het eerste kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, maar houdt zorgen om zijn solvabiliteit. Dat geldt vooral voor de Nederlandse tak, waar de buffer volgens de verzekeraar moet worden versterkt.

Aegon meldde donderdag een winst die hoger was dan analisten hadden voorzien. De onderliggende brutowinst kwam uit op 488 miljoen euro, waar in de markt werd gerekend op 477 miljoen euro. Dankzij eenmalige meevallers liep de nettowinst op naar 378 miljoen euro, waar in doorsnee 236 miljoen euro werd verwacht.

Volgen diverse analisten was de gehele solvabiliteit van Aegon eind maart met een Solvency II-ratio van 157 procent iets beter dan verwacht. De Aegon-watchers wezen echter ook op de onduidelijkheid over de Nederlandse kapitaalpositie, waarvan Aegon stelde dat die moet worden verbeterd. Plannen daarvoor worden bij de publicatie van de resultaten van het tweede kwartaal gepresenteerd.

Buffer

De buffer in Nederland sterkte volgens Aegon afgelopen kwartaal wel wat aan, ten opzichte van het niveau van 135 procent dat eind 2016 werd bereikt. De concrete stand van de ratio voor Nederland gaf het bedrijf echter niet.

Na een aanvankelijk positieve start leken de zorgen over de solvabiliteit zwaarder te wegen bij beleggers. Aegon noteerde rond 11.05 uur 4,6 procent in de min op 4,68 euro.

4 Posts
Bonost
0
Je zou toch niet zeggen dat er meer winst is behaald als je naar de koers kijkt.
Zorgen om de solvabiliteit. Zoals vermeld is deze voor Nederland iets aangesterkt t.o.v. eind KW4 en toen was deze 135%. Voldoende is dat, hoewel aan de onderkant van de range. Dus als er nu een verbetering is dan zal deze dus boven die 135% uitkomen. Dus t.o.v. de vorige koers zou deze op deze twee feiten moeten stijgen en absoluut niet dalen. Of is die daling er alleen omdat er nu geen precies cijfer is vermeld? Dan kan men dus niet controleren of dit percentage toch niet is gedaald. Oftewel men gelooft AEGON niet op zijn woord.
Bonost
0
Heeft de markt nog wel geloof in Wynaendts. Misschien moet hier eens verversing komen. Want zo goed heeft hij het niet gedaan sinds zijn aanstelling.
[verwijderd]
0
quote:

Bonost schreef op 11 mei 2017 15:57:


Heeft de markt nog wel geloof in Wynaendts. Misschien moet hier eens verversing komen. Want zo goed heeft hij het niet gedaan sinds zijn aanstelling.

mega bonussen zijn al binnen geharkt.
Wijneandts lijkt wel een graaier van het ergste soort.
Dark Dwarf
0
Ik zou zeggen, 2 miljard aandelen maal € 4,50 is 9 miljard, doe daar es 3 miljard overnamepremie bij en je hebt toch een prachtig bedrijf voor 12 miljard. Ik zeg, overnemen die tent!
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.