Spelers, trainers en technische staf Ajax leveren salaris in

Gepubliceerd op 11 mei 2020 21:28 | Reacties: 2

Ajax (25 sep)

16,880 +0,180 (+1,08%)

AMSTERDAM (AFN) - De voetballers, trainers en directieleden van Ajax leveren salaris in om hun club te steunen tijdens de coronacrisis. "Wij zijn solidair", zegt Daley Blind namens de spelersraad. "De club loopt in deze zware tijd hoe dan ook vele miljoenen mis. Daarover hebben we gesprekken gevoerd. Wij vinden het als spelersgroep vanzelfsprekend ook een bijdrage te leveren."

Ajax zegt niet om hoeveel salaris het gaat. Het is ook nog niet duidelijk voor welke periode het loonoffer geldt. Het kan over de maanden maart, april, mei en juni gaan. Maar mogelijk levert ook iedereen in zolang er geen publiek in de Johan Cruijff ArenA welkom is.

Ajax loopt tientallen miljoen euro's mis door het coronavirus. De spelersraad van Ajax voerde de afgelopen weken meerdere gesprekken met trainer Erik ten Hag en de directie. Edwin van der Sar, algemeen directeur, vertelde vorige week al dat Ajax in alle geledingen moet gaan inleveren. De spelersraad van Ajax bestaat uit Blind, André Onana, Klaas-Jan Huntelaar, Hakim Ziyech, Nicolas Tagliafico, Joël Veltman en Dusan Tadic.

De beslissing om geld in te leveren sluit aan bij het advies van werkgeversorganisatie FBO en spelersvakbonden VVCS en ProProf. Die adviseerden een collectieve salarisverlaging.

2 Posts
Rowi62
0
Fijn gebaar maar kan het Amsterdamse Ajax publiek dat momenteel keihard wordt getroffen door de ondergang van Schiphol, KLM de horeca en het toerisme nog wel naar de Arena straks?
pietje-2005
0
Hadden ze veel eerder moeten doen, denk ik.
Ben Ajax-fan, maar er is al een tijd duidelijk dat dit vele clubs veel geld gaat kosten.
Of ze straks nog naar de Arena kunnen, hangt af van wanneer dat straks is ;-)
Voetbal zal altijd overleven, maar mogelijk een tijdje op een wat lager niveau qua interactie met de fans.
Scheelt weer reparatiekosten voor de spoorwegen ;-)
Ellek nadeel hep se voordeel, toch ?
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.