Pharming begint studie naar zwangerschapsvergiftiging

Gepubliceerd op 11 juni 2019 07:19 | Reacties: 11 | Onderwerpen: biotechnologie 

Pharming (18 sep)

0,974 -0,016 (-1,62%)

LEIDEN (AFN) - Biotechnoloog Pharming begint een klinisch onderzoek naar de effecten van zijn medicijn Ruconest bij patiënten met zwangerschapsvergiftiging. Dat bleek dinsdag.

In het eerste deel van het onderzoek zullen de veiligheid en tolerantie bij een klein aantal patiënten worden bekeken om het veiligheidsprofiel van Ruconest te bevestigen, waarna wordt overgegaan tot een grotere patiëntenpopulatie. In dit tweede deel van het onderzoek zal een bredere groep patiënten betrokken worden voor het eveneens beoordelen van de voorlopige werkzaamheidsparameters.

De resultaten worden gecombineerd en zullen naar verwachting beschikbaar zijn in het derde kwartaal van 2020.

Jaarlijks worden wereldwijd bijna 2,5 miljoen gevallen van zwangerschapsvergiftiging gerapporteerd. Vroegtijdige bevalling vormt momenteel de enige oplossing en er bestaan geen goedgekeurde therapieën. Dit is geen optie voor vroege vergiftiging vanaf week 20 van de zwangerschap. "Het belangrijkste doel van de therapie is daarom om een ​​veilige zwangerschap voor PE-patiënten zo lang mogelijk te verlengen ter vergroting van de kans op een goed resultaat na de bevalling", aldus Pharming.

14 Posts
Kompas
0
Allereerst geweldig nieuws voor de patiënten groep welke het betreft en daarnaast ook voor Pharming als onderneming.
R. de Jong
0
vroeger ging er direct 20% bij na een goed bericht, nu mag je blij zijn als de koers 2% hoger zal eindigen
Cybertom
0
quote:

Jopie1962 schreef op 11 juni 2019 08:20:


Duur onderzoek weer. Koers dus wat omlaag?


Ongelooflijk inderdaad dat een biotech onderzoek doet, kost alleen maar geld....(waar is de emoticon voor cynisch?)
ki
0

Magnesium tegen zwangerschapsvergiftiging

Magnesium, intraveneus of intramusculair toegediend, halveert het risico van zwangerschapsvergiftiging, aldus een publicatie in de Lancet. Bovendien daalt de kans dat de moeder tijdens of kort na de bevalling overlijdt. De injectie kan wel voor lichte bijwerkingen zorgen, maar dit lijkt geen schadelijke effecten te hebben voor moeder of kind. Een multicenter onderzoek werd door de Magpie Trial Collaboration Group uitgevoerd, gecoördineerd door dr Lelia Duley van het Institute of Health Sciences in Oxford. Zwangere vrouwen met pre-eclampsie deden mee, een aandoening waarbij de vrouwen stuipen en krampen krijgen die levensbedreigend kunnen zijn voor moeder en kind (eclampsie). Ruim 10.000 vrouwen uit 33 landen deden aan deze studie mee. De vrouwen waren nog niet bevallen of hadden de bevalling maximaal 24 uur achter de rug. Zij hadden pre-eclampsie, oftewel een verhoogde bloeddruk die minimaal 140 over 90 mmHg, gecombineerd met proteïnurie. Deze vrouwen kregen willekeurig magnesiumsulfaat of een niet-werkzame stof intraveneus of intramusculair ingespoten en werden gevolgd totdat zij het ziekenhuis mochten verlaten. Magnesiumsulfaat verminderde de kans op zwangerschapsvergiftiging met 58% in vergelijking met de controlegroep. Dit betekent dat het aantal gevallen van eclampsie in een groep van 1.000 zwangere vrouwen met elf daalt. Daarnaast daalde het risico dat de moeder zou overlijden met vrijwel de helft van 0,4 naar 0,2%. Magnesium was niet van invloed op het aantal gevallen van kindersterfte.
Jopie1962
0
@ki

Ja, magnesium werkt beter, maar dat is niet hip en niet sexy, en het is te simpel en te goedkoop. Dus dáár beginnen ze niet aan.
k2es
0
Hoe komen ze erbij om zo'n indicatie te zoeken? Dat heeft helemaal niets met de oorspronkelijke werking te maken. Waarschijnlijk helpt een placebo (geneesmiddel zonder werkzame stof) ook hier beter, maar met het "selectief bewerken van de resultaten" zal er wel weer een geringe positieve afwijking t.o.v. een placebo te behalen zijn, of dat extra omzet oplevert valt zeer te betwijfelen.
Hun enige middel, Ruconest, wordt zoveel mogelijk uitgemolken want er staat niets anders klaar.
I_E_niks
0
Hoe kom iemand erbij zo'n ongefundeerde prietpraat te plaatsen, Mg werkt beter dan?
Daarom wordt er onderzoek uitgevoerd, ter bepaling of iets mss een effect heeft.
Waarschijnlijk/mogelijk is er reeds enige indicatie mbt zwangere dames die ivm HAE het Pharming medicijn gebruiken/gebruikt hebben.
Ik denk niet dat artsen zich zomaar voor enig karretje laten spannen, zo van o u wilt eens kijken of roundup naast herbicide misschien de wratten tussen de tenen van kinderen doet oplossen als sneeuw voor de zon.


Versie 2.0
0
quote:

ki schreef op 11 juni 2019 08:58:Magnesium tegen zwangerschapsvergiftiging

Magnesium, intraveneus of intramusculair toegediend, ..........Dat u deze oude doos nog kon vinden en dan ook nog dit artikel.
ki
0
quote:

I_E_niks schreef op 11 juni 2019 16:45:


Hoe kom iemand erbij zo'n ongefundeerde prietpraat te plaatsen, Mg werkt beter dan?
Daarom wordt er onderzoek uitgevoerd, ter bepaling of iets mss een effect heeft.
Waarschijnlijk/mogelijk is er reeds enige indicatie mbt zwangere dames die ivm HAE het Pharming medicijn gebruiken/gebruikt hebben.
Ik denk niet dat artsen zich zomaar voor enig karretje laten spannen, zo van o u wilt eens kijken of roundup naast herbicide misschien de wratten tussen de tenen van kinderen doet oplossen als sneeuw voor de zon.

ongefundeerd?.. ff goed lezen, dit komt uit The Lancet... het meest vooraanstaande medische blad op dit gebied....
0
Ati2
0
"Magnesiumsulfaat verminderde de kans op zwangerschapsvergiftiging met 58% in vergelijking met de controlegroep."
Misschien werkt Ruconest beter? Doel is natuurlijk 100% verminderde kans op zwangerschapsvergiftiging.
Jaarlijks worden wereldwijd bijna 2,5 miljoen gevallen van zwangerschapsvergiftiging gerapporteerd, lees ik. (!)
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.