Basic-Fit breidt verder uit

Gepubliceerd op 11 augustus 2017 08:09 | Reacties: 4

Basic-Fit (17:35)

30,850 -0,300 (-0,96%)

AMSTERDAM (AFN) - Basic-Fit heeft naar eigen zeggen een sterk eerste halfjaar achter de rug. Omzet en winst namen flink toe en de beursgenoteerde sportschooluitbater slaagde er in om per saldo 47 nieuwe fitnessclubs te openen. Volgens topman Rene Moos is het bedrijf daarmee goed op weg om in heel 2017 zo'n honderd filialen erbij te krijgen.

Basic-Fit werkt de laatste jaren sterk aan het uitbreiden van zijn sportscholenbestand. Het netwerk telt inmiddels 466 fitnessclubs. Dat is 27 procent meer dan een jaar terug. Het aantal leden steeg op jaarbasis met dik een vijfde naar een kleine 1,4 miljoen.

De top van het bedrijf voorziet voor komende jaren nog veel verdere groei. Er zitten nu al tientallen nieuwe clubs in de pijplijn. Vooral in Frankrijk, waar Basic-Fit nu 114 sportscholen telt, valt nog veel groei te verwachten. Daar mikt het op termijn op zo'n zeshonderd filialen. Wat betreft Nederland, België, Luxemburg en Spanje wordt niet van zulke grote aantallen gesproken, maar ook in die markten ziet Basic-Fit nog mogelijkheden voor uitbreiding.

Nettoverlies

De opbrengsten groeiden in de eerste zes maanden van dit jaar met ruim een kwart vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, tot 156 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) liep met 23 procent op naar 45,5 miljoen euro. Vanwege de vele nieuwe clubs rekent het bedrijf in de tweede helft van dit jaar op een versnelling van de winstgroei.

Onder de streep bleef gecorrigeerd voor onder meer eenmalige posten 10,3 miljoen euro over, tegen een een aangepaste nettowinst van 2,7 miljoen euro over de eerste helft van vorig jaar.

Basic-Fit zette een jaar geleden overigens strikt genomen nog een nettoverlies in de boeken van dik 26 miljoen euro, wat nu is omgebogen in een positief resultaat van 2,2 miljoen euro. Dat verschil hangt onder meer samen met eenmalige kosten in verband met de beursgang in juni vorig jaar.

4 Posts
[verwijderd]
0
Ik ben al jaren lid daar. Maar als ik dan zo om mij heen kijk, als ik daar ben, dan krijg ik geen zin om er in te beleggen. Veel te veel verveelde mensen, die vooral ook heel erg met hun mobieltje bezig zijn. Die zijn zo weer weg.
Verder zie ik daar lease-apparatuur in huurpanden. Wat is het eigen vermogen van basic-fit eigenlijk?
Jair_Arooma
0
Zit bijna veertig jaren in deze business en zie deze tendens bij alle sportscholen. Mobieltjes zijn de Holy Grail, maar communiceren kunnen ze niet.
mercurius-adept
0
@muppet: alles zodat ze maar niet in vaste dienst hoeven, 't is net de supermarkt ;-)

Verder behoorlijk eenzijdig persbericht:

-geen info over gemaakte kosten
-geen info over schuldontwikkeling (zorgelijk)
-geen info over ontwikkeling gemm opbrengst per klant

beetje gemakzuchtig, echt typisch een gratis stukkie voor niuewswebites.....met de hartelijke groeten van de communicatieafdeling van basic-fit
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.