'Omzet Basic-Fit valt licht tegen'

Gepubliceerd op 11 augustus 2017 10:13 | Reacties: 3

Basic-Fit (26 jan)

29,250 +0,100 (+0,34%)

AMSTERDAM (AFN) - Basic-Fit heeft over de eerste jaarhelft iets minder omgezet dan door analisten was voorzien. Dat staat in een rapport van ING. Als echter wordt gekeken naar het bedrijfsresultaat, dan ging het volgens de bank wel wat beter dan verwacht.

De opbrengsten van Basic-Fit bedroegen 156 miljoen euro, waar de prognose van ING en de consensus onder meerdere analisten lag op dik 157 miljoen euro. De beursgenoteerde sportschooluitbater wist zijn bedrijfsresultaat (ebitda) op te voeren tot 45,5 miljoen euro. Dat was ruim 1 procent meer dan ING had voorzien, maar wel zo'n 4 procent minder dan de consensus.

ING denkt op basis van de gemelde prestaties dat Basic-Fit nog steeds in staat moet zijn om aan de eerder gestelde verwachtingen voor heel 2017 te voldoen. Daarvoor liggen er nog voldoende clubopeningen in de pijplijn.

De bank handhaaft zijn koopadvies voor het aandeel, met een koersdoel van 22,50 euro. De koers van Basic-Fit ging vrijdagmorgen net als die van veel andere beursbedrijven omlaag. Het aandeel noteerde na een klein uur handelen 4,3 procent in de min op 15,90 euro.

3 Posts
mercurius-adept
0
wat een eenzijdig persbericht:

-geen info over gemaakte kosten
-geen info over schuldontwikkeling (zorgelijk)
-geen info over ontwikkeling gemm opbrengst per klant

beetje gemakzuchtig, echt typisch een gratis stukkie voor niuewswebites met de hartelijke groeten van de communicatieafdeling van basic-fit i.c.m. huisbank(?) ING
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.