Europese beurzen opnieuw onderuit | DeBeurs.nl

Europese beurzen opnieuw onderuit

Gepubliceerd op 11 okt 2018 om 11:50 | Reacties: 4 | Onderwerpen: Europa 

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag opnieuw fors onderuit. Beleggers dumpten hun aandelen door de stijgende Amerikaanse obligatierentes en de vrees dat het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China de economische groei zal remmen. Ook in Azië kelderden de markten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1,8 procent in het rood op 518,56 punten. De MidKap zakte 2,4 procent tot 729,50 punten. De beursgraadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt raakten tot 1,8 procent kwijt. De hoofdindex in Milaan verloor 1,5 procent. De beurs in Shanghai sloot ruim 5 procent lager en leed het grootste dagverlies sinds februari 2016.

Bijna alle 25 hoofdfondsen gingen omlaag. Grootste daler was kabel- en telecomconcern Altice Europe met een verlies van ruim 6 procent. Olie- en gasconcern Shell, een zwaargewicht in de AEX, zakte 2,9 procent. De verzekeraars Aegon en NN Group verloren 2,9 en 2,6 procent. Telecomconcern KPN was de enige stijger met een nipt plusje.

Air France-KLM

In de MidKap stonden luchtvaartcombinatie Air France-KLM en kunstmestproducent OCI onderaan met verliezen van 6,1 en 5,4 procent. Beursintermediair Flow Traders, die profiteert van de toegenomen onrust op de financiële markten, voerde de schaarse stijgers aan met een plus van ruim 2 procent.

Bij de kleinere bedrijven verloor Fagron 2,9 procent. De toeleverancier van apotheken boekte in het derde kwartaal meer omzet. De groei kwam vooral uit Noord- en Zuid-Amerika. De prestaties van de door Fagron overgenomen Amerikaanse branchegenoot Humco stelden volgens analisten van KBC Securities echter teleur.

LeasePlan blies de geplande beursgang af vanwege de slechte omstandigheden op de aandelenmarkten. De autoleasemaatschappij zou in de komende weken naar het Damrak gaan.

Apple

In Frankfurt ontsnapte Dialog Semiconductor aan de negatieve teneur met een koerssprong van 27 procent. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat iPhone-maker Apple een deel van de activiteiten van zijn toeleverancier koopt voor 600 miljoen dollar. In Helsinki won mediaconcern Sanoma 0,9 procent na een verhoging van de winstverwachting.

De euro was 1,1544 dollar waard, tegen 1,1539 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie zakte 1,9 procent in prijs tot 71,77 dollar. Brentolie kostte 2 procent minder en werd verhandeld voor 81,47 dollar per vat.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
suske wiet
0
Inderdaad kan niemand juist voorspellen
Het is maar een kleine correctie .
Blijven zitten
Knight V
0

idd.. blijven zitten, maar laten wij niet vergeten dat dit veroorzaakt wordt door 1 eng mannetje aan de overkant van de oceaan.

Hij heeft ook al kritiek op FED baas.
Nog effe en we gaan donkere jaren tegemoet.

Ik weet of we nu nog lekker moeten blijven zitten want hij helpt de hele economie om zeep.

Krijgen prijsverhoging en belasting verhoging en europese bevolking mag weer geld ophoesten voor de vertraging.

Martijn Kools
0
Niks aan de hand, het krabbelt al op en WS gaat richting een groene opening. OVer een uur of twee is iedereen dit alweer vergeten en volgende week weer richting nieuwe ATH's.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.