Beleid ECB niet anders ondanks spanningen | DeBeurs.nl

Beleid ECB niet anders ondanks spanningen

Gepubliceerd op 11 okt 2018 om 15:08 | Reacties: 3

FRANKFURT (AFN/RTR) - Beleidsmakers van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben tijdens de meest recente beleidsvergadering gesproken over de oplopende handelsspanningen wereldwijd, die mogelijk de economische groei in de weg kunnen zitten. Ingrepen in het monetaire beleid vonden de knappe koppen desondanks nog niet nodig. Dat valt op te maken uit de notulen van de bijeenkomst.

Volgens de ECB is de Europese economie veerkrachtig genoeg om risico's globaal in evenwicht te houden. Ook beweringen dat de groeivertragingen mogelijk niet van tijdelijke aard zullen zijn, zoals eerder wel werd voorzien, zorgden vooralsnog niet voor een gewijzigde toonzetting.

De ECB tornde vorige maand niet aan de rente en liet weten de tarieven zeker tot na de volgende zomer intact te laten. Volgens de notulen lijken sommige beleidsmakers zich wel steeds meer zorgen te maken. Dit heeft mogelijk effect op toekomstig beleid.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Bonost
0
Waarschijnlijk was Knot een van die personen die zich zorgen maakte. Vandaar zijn waarschuwing over de globale schuldposities en dat het beter was je van je schulden te ontdoen.
suske wiet
0
Veerkrachtig genoeg om risico's in evenwicht te houden .
Dus we kunnen op ons beide oren slapen ?
Heb daar toch mijn twijfels over .
Maar het klinkt als muziek in de oren .
Ik versta niet dat hier de aandelen zo dalen ,die in verhouding niet gestegen zijn .
Lage rente ,lage euro en nog niks .
Laat ons het beste verhopen na zo'n uitspraken .
Traveler@repair
0
De geschiedenis leert dat sussende uitspraken van banksters altijd fout waren. En Trump heeft gewoon gelijk als land A 25% heft op USA goederen moet hij het ook doen op hun goederen. En dan boos zijn op Trump. Stelletje NWO'rs.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.