Milieuorganisaties samen in zaak tegen Shell | DeBeurs.nl

Milieuorganisaties samen in zaak tegen Shell

Gepubliceerd op 12 feb 2019 om 07:19 | Reacties: 7

Royal Dutch Shell A (16 aug)

24,890 +0,060 (+0,24%)

AMSTERDAM (AFN) - Zes milieuorganisaties sluiten zich aan bij de rechtszaak die Milieudefensie vorig jaar heeft aangespannen tegen Shell. In een gezamenlijke brief aan Shell stellen de organisaties het olie- en gasconcern aansprakelijk voor het aanrichten van wereldwijde klimaatschade.

De organisaties, waaronder Greenpeace Nederland, Jongeren Milieu Actief en de Waddenvereniging, overhandigen 5 april de dagvaarding bij het hoofdkantoor van Shell in Den Haag. Daarnaast hebben ook ruim 13.000 Nederlanders zich gemeld als mede-eiser in de zaak. De organisaties roepen burgers op zich aan te sluiten bij de rechtszaak door mede-eiser te worden via de site klimaatzaakshell.nl.

Volgens de organisaties handelt Shell in strijd met het klimaatakkoord van Parijs. ,,Shell heeft er decennialang doelbewust voor gekozen om grote winsten te behalen ten koste van het klimaat'', zegt directeur Joris Thijssen van Greenpeace Nederland. ,,Het bedrijf gaat daarmee tot de dag van vandaag door. Daarmee staat Shell de energierevolutie, die we keihard nodig hebben, in de weg. We willen met deze gang naar de rechter Shell ter verantwoording roepen."

Klimaatafspraken

Shell laat weten de klimaatafspraken van Parijs sterk te ondersteunen en zegt dat rechtbanken niet het juiste middel zijn om de wereldwijde energietransitie te bevorderen. Het bedrijf wijst op zijn inspanningen om de uitstoot terug te dringen.

Het aandeel Shell noteerde op de beurs in Amsterdam dinsdag rond 16.15 uur 1,1 procent hoger op 27,96 euro.

7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
AMG1
2
Laten we ons goed realiseren dat dit de manier is waarop onze giften aan deze "goede doelen organisaties" worden aangewend. Bizar!
josti5
0
Bekijk de lijst 'goede doelen' van de Postcodeloterij maar eens.
Er zitten héél enge mensen aan de geldknoppen!
High Finance
0
Het mooiste is nog dat de pensioenfondsen vd werknemers van deze milieuorganisaties gewoon belangen hebben in ''vervuilende'' bedrijven.

Misschien een idee om aan ze voor te leggen, enkel investeren in laag renderende windmolenparken/zonne-energiecentrales etc. tegen een vermindering van 50% van het pensioen aan het einde van de looptijd. Eens zien of ze dan nog zo pro-klimaat zijn.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.