Winst Deutsche Post DHL gekelderd door corona

Gepubliceerd op 12 mei 2020 08:46 |

PostNL (15:04)

1,951 +0,003 (+0,15%)

BONN (AFN) - Deutsche Post DHL heeft in het eerste kwartaal door de coronapandemie meer pakketjes bezorgd, maar leed in andere divisies juist onder de wereldwijde virusuitbraak. Door beperkingen aan veel landsgrenzen en lockdowns vervoerde de Duitse logistiekreus bijvoorbeeld veel minder vracht. Daardoor viel de winst van het bedrijf fors lager uit.

In de eerste drie maanden van het jaar steeg de omzet met net geen 1 procent. Het onderdeel dat pakketjes aflevert zag de hoeveelheden af te leveren pakketten eind maart hard oplopen. Ook na de verslagperiode ging die stijging door, met een piek rond Pasen. DHL waarschuwde onder andere in Nederland al voor langere bezorgtijden door de drukte.

Veel van de groei bij pakketbezorging ging verloren door dalende vrachtvolumes. Zo daalde de luchtvracht voor Deutsche post DHL in het eerste kwartaal met ruim een tiende. Ook de hoeveelheid bezorgde post daalde, onder andere doordat adverteerders minder folders en ander reclamemateriaal verzonden.

De operationele winst halveerde ten opzichte van een jaar eerder tot 592 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 335 miljoen euro, tegenover 776 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2019.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.