Tom de Swaan president-commissaris ABN AMRO | DeBeurs.nl

Tom de Swaan president-commissaris ABN AMRO

Gepubliceerd op 12 jul 2018 om 14:06 | Reacties: 5 | Onderwerpen: banken 

ABN AMRO (17:35)

20,280 -0,270 (-1,31%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van ABN AMRO hebben donderdag op een buitengewone vergadering ingestemd met de benoeming van Tom de Swaan tot commissaris. De raad van commissarissen benoemde hem vervolgens tot president-commissaris.

De benoeming van De Swaan tot commissaris geldt voor een periode van vier jaar. De voordracht van De Swaan werd in mei bekendgemaakt. Hij is als president-commissaris de opvolger van Olga Zoutendijk, die in februari onverwacht een stap terug deed. Er was onder meer kritiek op haar leiderschapsstijl.

De Swaan was eerder jarenlang financieel directeur bij ABN AMRO. Hij was een van de kopstukken bij de bank uit de tijd van voor de overname van ABN AMRO door het bankentrio Santander, RBS en Fortis in 2007.

5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
erjee-ff
0
Ik weet het niet hoor... maar ik kan me zo voorstellen dat de president-commissaris van de tweede bank van Nederland ook wat bancaire kennis en bestuurlijke ervaring zou mogen hebben.
jaar2018
1
Het tuig van "de prooi" is weer teruggekeerd bij de ABN AMRO, nu zijn vrinden Rijkman Groenink en Floris Deckers nog om weer de boel om zeep te helpen.
jaar2018
0
Nordea breng svp een bod uit op ABN AMRO dan zijn wij eindelijk verlost van al deze minkukels.
Nu de PvdA/Dijsselbloem is opgerot, maken jullie een grote kans er toestemming voor gaan krijgen.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.