Daimler negatiever door diesels en airbags

Gepubliceerd op 12 juli 2019 09:05 | Reacties: 3 | Onderwerpen: autoindustrie 

DAIMLER AG NA O.N. (04 jun)

36,840 -0,985 (-2,60%)

STUTTGART (AFN) - De Duitse automaker Daimler is negatiever over zijn resultaten dit jaar. Het moederbedrijf van onder meer Mercedes Benz moet miljarden euro's meer opzijleggen wegens een grote terugroepactie en lopende rechtszaken rond dieselauto's. Daardoor belandde het concern in het tweede kwartaal diep in de rode cijfers.

Daimler verwacht 1,6 miljard euro meer kwijt te zijn dan geraamd aan juridische kwesties rond sjoemeldiesels. Daar komt nog eens een voorziening van 1 miljard euro bij, omdat problemen met airbags van leverancier Takata wijder verspreid zijn dan aanvankelijk gedacht. Ook zal een strategiewijziging meer kosten met zich meebrengen.

Al met al verwacht Daimler op basis van voorlopige cijfers een operationeel verlies (ebit) van 1,6 miljard euro in zijn tweede kwartaal. Voor heel het jaar wordt een aanzienlijk lager bedrijfsresultaat verwacht dan in het voorgaande jaar, terwijl het concern eerder min of meer op een gelijk resultaat dan een jaar eerder rekende.

Airbags

Daimler stelt ook last te hebben van een groeivertraging op de wereldwijde automarkt. Daarnaast lopen productieverhogingen niet volgens plan, waardoor er minder nieuwe modellen beschikbaar zijn. Nog geen maand geleden kwam Daimler ook al met een winstwaarschuwing naar buiten. De fabrikant moest van het Duitse ministerie van Transport 60.000 dieselauto’s van Mercedes terugroepen, omdat ze software bevatten om uitstootwaarden de manipuleren.

Defecte airbags van het inmiddels failliete Takata noopten tal van autofabrikanten de voorbije jaren al tot het terugroepen van tientallen miljoen auto's. Metalen onderdeeltjes kunnen losschieten, wat tot meerdere dodelijke ongelukken heeft geleid.

4 Posts
dasokwat
0
Daimler, Mercedes Benz, het vlaggenschip van Europa , naar de haaien door een stel dikbuiken die vanachter hun computer wel even bepalen hoeveel uitstoot gewenst is.

Als het aan de EU ligt gaan we terug naar de trekschuit, ondanks het stinkende paard ervoor dat CO2 veroorzaakt
italiantrader
0
'Daimler, Mercedes Benz, het vlaggenschip van Europa'

Proest...het sjoemelschip van Europa dat wel.
Piep piep hoi...Calimero.

www.youtube.com/watch?v=qpUh_ejubyY&a...
Gerard M.
0
Je moet wel heel bijzonder zijn wil je de schuld van de slechte prestaties en sjoemelsoftware van Daimler bij de EU neer te leggen…

Zijn dit wel beleggers of gewoon nationalisten die hier los gaan?
dasokwat
0
quote:

Gerard M. schreef op 13 juli 2019 10:22:


Je moet wel heel bijzonder zijn wil je de schuld van de slechte prestaties en sjoemelsoftware van Daimler bij de EU neer te leggen…

Zijn dit wel beleggers of gewoon nationalisten die hier los gaan?


Natuurlijk behoor ik niet bij de grijze geïndoctrineerde massa.

Maar als je even nadenkt, is het voor de dikbuiken van de EU maar makkelijk, om te commanderen je mag maar x uitstoot hebben.
De ingenieurs echter moeten het maar FF oplossen, hoeveel merken hebben niet in " wanhoop, de software maar aangepast.
De dikbuiken kunnen wel bepalen dat de motor op water moet lopen, aan alles komt een grens
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.