China overweegt boeren VS te matsen | DeBeurs.nl

China overweegt boeren VS te matsen

Gepubliceerd op 12 september 2019 07:47 | Reacties: 2 | Onderwerpen: China  Verenigde Staten 

PEKING (AFN) - China overweegt de import van Amerikaanse landbouwproducten weer vrijuit toe te staan. De opschorting van de handelsbeperkingen zou een teken van goede wil naar de Verenigde Staten zijn in aanloop naar de aankomende hervatting van het handelsoverleg, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Een dag eerder maakte China zijn eerste uitzonderingenlijst bekend met productgroepen die niet meer getroffen worden door importheffingen. Landbouwproducten ontbraken op die lijst. De landbouw speelt een belangrijke rol in de handelsoorlog.

Ook de Amerikaanse president Donald Trump toonde zich in aanloop naar het overleg al van zijn beste kant. Hij kondigde aan de hogere importheffingen op Chinese producten, die hij per 1 oktober wilde invoeren, op te schorten tot 15 oktober. Volgens Trump is het uitstel "een gebaar van goede wil" en "vanwege het feit dat de Volksrepubliek China haar 70e verjaardag viert".

Volgens de verwachting zullen Chinese handelsafgevaardigden hun Amerikaanse tegenhangers half september in Washington ontmoeten voorafgaand aan ministeriële bijeenkomsten, die begin oktober gepland staan. Daarbij zijn de Chinese vice-premier Liu He, de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer en de minister van Financiën Steven Mnuchin betrokken.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
het zwaard
1
Sloeki
0
quote:

het zwaard schreef op 12 september 2019 08:12:


Nog even en de Chinezen zijn weer "geweldige kerels" volgens Donald Kwak.


Hahahahha, "wonderful people, great leader.."

pieren
0
quote:

Sloeki schreef op 12 september 2019 08:29:


[...]

Hahahahha, "wonderful people, great leader.."
wat een clown is trump toch ook
dasokwat
0
Moeten we nu allemaal Xi gaan bedanken voor zijn goedheid ?
Het is niks meer dan zijn plicht om na het Trump uitstel hetzelfde te doen.

Hoe Lang het ook duurt Xi zal de verliezer worden, want iedereen met slechts een boerenverstand weet , dat de klant altijd wint
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.