'Voorzichtig herstel op Damrak' | DeBeurs.nl

'Voorzichtig herstel op Damrak'

Gepubliceerd op 12 okt 2018 om 08:15 | Reacties: 6

AEX (14:20)

558,620 -1,450 (-0,26%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt vrijdag wat hoger te beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting wat herstellen na de forse koersverliezen in de afgelopen dagen. Beleggers kijken vooral uit naar de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan, Citigroup en Wells Fargo.

Op het Damrak staat ABN AMRO in het nieuws. De bank heeft volgens het Financieele Dagblad (FD) zijn hypotheekdochter Stater weer uit de verkoop gehaald. Het bedrijf, dat circa 225 miljoen euro moest opleveren, trok geen kopers voor het bedrag waar de bank op mikte. ABN AMRO wilde niet reageren.

Het aandeel Besi zal mogelijk bewegen op een advieswijziging. Kepler Cheuvreux schroefde zijn aanbeveling voor het chipbedrijf op naar kopen.

Herstel Nikkei

Kiadis Pharma rekent op vertraging voor het oordeel over zijn middel ATIR101 door het comité van het Europees medicijnagentschap EMA dat gaat over menselijk gebruik van medicijnen. De geplande marktintroductie van het middel voor gebruik bij beenmergtransplantaties bij leukemiepatiënten in de tweede helft van 2019 loopt naar verwachting geen vertraging op.

In het Verre Oosten lieten de beurzen vrijdag herstel zien na de zware koersverliezen een dag eerder. De Nikkei in Tokio eindigde 0,5 procent hoger en de Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 1,6 procent hoger. De stemming werd gesteund door een sterker dan verwachte toename van de Chinese export in september.

Verliezen beurzen

De Europese beurzen moesten donderdag opnieuw flink terrein prijsgeven. De AEX-index sloot 1,9 procent lager op 517,89 punten en de MidKap zakte 2,1 procent tot 731,23 punten. De beursgraadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt raakten tot 1,9 procent kwijt.

Ook Wall Street ging opnieuw omlaag. De Dow-Jonesindex eindigde 2,1 procent in de min op 25.052,83 punten. De brede S&P 500 leverde eveneens 2,1 procent in. Beide indices stonden sinds juli niet meer zo laag. Techbeurs Nasdaq daalde 1,3 procent.

De euro was 1,1591 dollar waard, tegen 1,1566 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1 procent tot 71,70 dollar. Brentolie werd 1,1 procent duurder op 81,15 dollar per vat.

8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Mrx77
0
Wat is dit voor een matige herstel. Wallstreet maakt nu al flinke correctie ongedaan en wij mogen niet eens 1 procent herstellen! Wallstreet meterm dikke 2 procent rebound. Wallstreet is ca 5 procent gecorrigeerd en aex en europa dik 10 procrnt!!In rebound presteren we weer slecht wallstreet continue 1 stap achteruit 2 stappen vooruit, europa andersom. Iex geef een keer die manioulatie door shortshellers en algoritmes in kaart ipv te praten over handelszorgen of een ander excuus als rente. De geloofwaardigheid staat echt in het geding. Dit soort argumenten als handelszorgen is geloofwaardig voor een beginnende belegger maar beleggers die al 20 jaar in markt zitten, weten dat dit grootste onzin is want dan was wallstreet okk 10 procent gedaald of zelfs 15 procent want het is hun oorlog tussen china en vs en europa kan hiervan profiteren en niet vergeten dat euro flink is gedaald ondertussen dus extra profijt voor europa, maar toch is wallstreet nauwelijks gedaald bij deze zeer dure dollar. Het is toch duidelijk is Trump gisteren ging flippen tegen FED dat hij een gebaat is bij zeer alltimehigh van wallstreet ivm verkiezingen, waarom worden deze relaties niet gelegd...wat weten wij niet wat zij wel weten...wie houdt koersen usa daar overeind, zelfs als de rente hoger is dan de dividend in usa stijgen koersen in usa. Niet zeggen dat daar goed gaat. Dividend is laag in usa tov rente dus theorie gaat NIET op om daar aandelen te kopen als je veilige obligaties kan koprn met hogere rentes met veel minder risico. Dus wat is gaande met de huidige manipulatie, vandaag opeeens dik 2 procent op wallstreet zonder reden is dat om trump verkiezingen niet in gevaar te brengen...wie zijn deze partijen.
FrankAlexander
0
jarijn60
0
De bedrijven zullen goede resultaten hebben want wij hebben niet veel last van de handelsoorlog tussen China en Trump. Dan herstellen de koersen weer. Wedden dat hij op 31/12/2018 weer op 550 staat?
up en down
0
Dit handelspelletje op de beurzen wereldwijd is nou telkens weer waar domme beleggers en onervarenen erin daar profiteren shorters en oplichters van die telkens met hun zwendel praktijken er door komen en steeds rijker worden.... Als je vanmorgen hoort dat criminelen vrije toegang hebben tot een inrichting waar hun leden gevangen gehouden worden en hun allerlei spulletjes toespelen en zonder controle die effectief en zeer streng is dan weet je dat toezichthouden waar dan ook een wasse neus is..... Dus op de beurzen waar zogenaamde beurswaakhonden de belegger moet beschermen tegen criminele organisaties nog altijd slapende honden zijn/blijven en een worst wordt voorgehouden als ze dreigen wakker te worden.... Dus hoe veilig en betrouwbaar zijn in Europa nog de diensten die er moeten voor zorgen dat deze CR. lieden geen kans krijgen...
Bravehendrik
0
Er zijn wel erg kritische "toezicht houders" zoals op dit net. Zeg niets negatiefs over moslims of iets positiefs over Trump, en je wordt geboycot
up en down
0
De dow die stijgt alsmaar door maar wij zakken als een pudding in elkaar waarom dan vraag je je af omdat in het weekend misschien weer nare dingen worden aangehaald tegen Trumpie en zoals u weet
is hij in Europa een nare man die altijd roet in het eten gooit En daar profiteren zwendelaars weer van op de beurzen in Europa die dat goed kunnen gebruiken!??
Bravehendrik
0
Ondanks dat de US handelsoorlog met 4 landen heeft is inderdaad de beurs niet of nauwelijks gezakt daar. Omdat men vertrouwen heeft in de leider, en de bevolking er ieder keer weer beter van wordt.
De bedrijven in de E.U. doen het ook prima, en we hebben geen handels oorlog, Ma Maar we hebben geen greintje vertrouwen in onze zelf benoemde leiders. Onze dictators zijn drukker met interne problemen, inclusief whiskey en Afrikanen, dan dat ze een agressieve politiek voeren, die 450 miljoen inwoners voordeel geeft
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.