Beursgang Shurgard in Brussel wel op de rails | DeBeurs.nl

Beursgang Shurgard in Brussel wel op de rails

Gepubliceerd op 12 okt 2018 om 08:23 |

BRUSSEL (AFN) - De Luxemburgse internationale opslagverhuurder Shurgard Self Storage Europe gaat maandag 15 oktober naar de beurs in Brussel. Dat stelde het bedrijf vrijdag in een verklaring, een dag nadat twee grote internationale beursgangen nog werden afgeblazen naar aanleiding van de onstuimige marktomstandigheden.

Shurgard kondigde half september zijn beursambities aan en sprak toen van een notering in de nabije toekomst. Het bedrijf heeft 228 zogenoemde self-storage centra en ongeveer 1,2 miljoen netto verhuurbare vierkante meters in zeven landen. Dat zijn naast Nederland en België ook Frankrijk, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Denemarken. In Europa heeft Shurgard momenteel 150.000 klanten. Bij het bedrijf, deels eigendom van het Amerikaanse Public Storage, werken meer dan zevenhonderd mensen.

De finale aanbiedingsprijs van het aandeel Shurgard, met tickersymbool SHUR, is 23 euro. Dat is wel aan de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 23 euro tot 28 euro. Shurgard voorziet netto ongeveer 550 miljoen euro op te halen. De prijs per aandeel geeft het bedrijf een waarde van ruim 2 miljard euro. Het opgehaalde geld wil Shurgard gebruiken om de groei in Europa voort te zetten. Het wil onder meer in zijn belangrijkste markten nieuwe vestigingen openen en kleine aanvullende overnames plegen.

Leasebedrijf LeasePlan blies donderdag zijn beursambities in Amsterdam af wegens moeilijke marktomstandigheden. Muziekstreamingdienst Tencent Music stelde verder zijn beursgang uit tot zeker volgende maand. Het dochterbedrijf van het Chinese techbedrijf Tencent besloot daartoe vanwege de forse dalingen op aandelenbeurzen van deze maand, aldus zakenkrant The Wall Street Journal.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.