'Kostenbesparingen ForFarmers zijn welkom'

Gepubliceerd op 13 maart 2019 09:36 |

ForFarmers (17:35)

5,710 +0,010 (+0,18%)

AMSTERDAM (AFN) - Dat veevoederbedrijf ForFarmers het mes wil zetten in de kosten kan op de goedkeuring rekenen van analisten van KBC Securities. De zakenbank zegt in een rapport voorzichtig te blijven over de waardering van ForFarmers, gelet ook op de vooruitzichten voor de eerste jaarhelft. Het aandeel ging woensdagochtend hard onderuit.

KBC rekent voor het lopende halfjaar op een stevige daling van het resultaat, ook door een moeizame vergelijkingsbasis. De totale kostenreductie van 10 miljoen euro die ForFamers aankondigde tegen 2021 moet deels gehaald worden uit het schrappen van banen en optimalisatie van werkprocessen, zo benadrukt KBC.

De kenners zijn ook blij met de aankondiging van ForFarmers om een nieuw aandeleninkoopprogramma van 30 miljoen euro te beginnen. Dat staat vanaf de tweede jaarhelft op de planning en loopt zo'n achttien maanden, aldus KBC.

Compensatie

Een analist van Bank DeGroof Petercam interpreteert de aankondiging van ForFarmers van een ,,sterke" daling als een min van 20 tot 30 procent. Het is volgens de marktvorser onwaarschijnlijk dat die daling in de tweede helft van het jaar wordt gecompenseerd.

KBC handhaaft zijn hold-advies op het aandeel ForFarmers met een koersdoel van 9,20 euro. Bank DeGroof Petercam hanteert ook een hold-advies. Het aandeel van het voederbedrijf noteerde omstreeks 11.00 uur 6,9 procent lager op 7,65 euro.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.