TKH boekt minder winst op hogere omzet

Gepubliceerd op 13 augustus 2019 07:49 | Reacties: 12

TKH (18 sep)

32,820 -0,560 (-1,68%)

HAAKSBERGEN (AFN) - TKH Group heeft in de eerste helft van het jaar minder winst geboekt op een hogere omzet. Het technologiebedrijf had te maken met hogere kosten in het kader van zijn Simplify & Accelerate-programma, maar verwacht dat zowel de omzet als het resultaat later in het jaar weer aantrekken.

De opbrengsten in de eerste zes maanden van het jaar stegen met 3,5 procent tot 753,2 miljoen euro. De nettowinst zakte met 2 procent tot 42,8 miljoen euro.

De kabeldivisie die levert aan de telecomsector zag zijn omzet met 3,2 procent stijgen, vooral door de vraag naar glasvezelkabels. Bij de veel grotere divisie Building Solutions dikte de omzet met meer dan 5 procent aan. De derde bedrijfstak, Industrial Solutions, groeide met 1,3 procent.

Nieuwe strategie

TKH heeft in de eerste helft van het jaar de eerste stappen gezet voor de versimpeling van zijn bedrijfsactiviteiten. Daarvoor wordt het merendeel van de industriële connectivity-activiteiten afgestoten. Daarentegen wordt juist meer ingezet op bedrijven in de zogeheten vision-technologiesector. Zo werd onlangs de overname van de Duitse fabrikant van onder meer camerasystemen SVS-Vistek aangekondigd.

De kosten die zijn gemaakt voor de nieuwe strategie moeten in de tweede helft van 2019 vruchten gaan afwerpen. Topman Alexander van der Lof van TKH wijst verder op het goed gevulde orderboek en de huidige projecten in de pijplijn. Voor heel 2019 wordt gerekend op een winst voor amortisatie en eenmalige lasten van 106 miljoen tot 112 miljoen euro. Dat was in 2018 nog 110,3 miljoen euro.

12 Posts
dasokwat
0
Fatje
0
dasokwat
0
Het is alleen maar een investering , die er straks weer ruim uitkomt.

Het volk is nerveus
Profitmaker
0
Blijkbaar zijn al 'kortzichtigen' onderstaand bericht van 12 juni al weer vergeten. En juist om die toekomst draait het!TKH VERHOOGT DOELSTELLINGENDoor ANP Producties


12 jun. 2019 in FINANCIEEL


Haaksbergen - TKH Group verhoogt zijn doelstellingen voor de middellange termijn en breidt zijn desinvesteringsprogramma flink uit. Dat meldde het technologiebedrijf voorafgaand aan een beleggersdag.


TKH mikt nu voor de middellange termijn op een rendement op omzet (Return on Sales - ROS) van minstens 15 procent, van een eerdere bandbreedte van 12 tot 13 procent. De doelstelling voor het rendement op geïnvesteerd vermogen (Return on Capital Employed - ROCE) gaat naar een bandbreedte van 22 tot 25 procent, van een eerdere 21 tot 23 procent.

Volgens TKH draagt de voortgang bij de strategische transformatie naar hoogwaardige technologieën binnen de TKH-groep, plus het verder toegenomen belang in de verticale groeimarkten, de komende jaren sterk bij aan die hogere doelstellingen.

Het bedrijf gaat daarnaast intensiever inzetten op het desinvesteren van activiteiten met een lagere winstgevendheid en beperkt autonoom groeipotentieel. Het huidige desinvesteringsplan van activiteiten met een totale omzet van maximaal 75 miljoen euro wordt uitgebreid tot een omzet van 300 miljoen tot 350 miljoen euro. TKH zal later met meer nieuws komen over deze stappen.
Profitmaker
0

PM vindt dit uiteraard een prachtige koopkans en is op deze koers weer fors aan het kopen geslagen:-)

Meesten zijn namelijk niet in staat 'door de cijfers' heen te kijken!
silverwheaton
0
quote:

Profitmaker schreef op 13 augustus 2019 10:39:PM vindt dit uiteraard een prachtige koopkans en is op deze koers weer fors aan het kopen geslagen:-)

Meesten zijn namelijk niet in staat 'door de cijfers' heen te kijken!


Cijfers en vooral vooruitzichten zijn ongemeen zwak. Als PM dat niet opmerkt is hij ziende blind. Verstandige investeerders kopen over ettelijke maanden bij, als 't fonds gezuiverd is. Maar dat is nog helemaal niet het geval. PM, je slaat de bal wel vaak mis, moet ik met pijn in 't hart vaststellen...
Profitmaker
0
NIBC Markets herhaalt het koopadvies voor TKH

dinsdag 13 augustus 2019 09:09 NIBC Markets herhaalt het koopadvies voor TKH Meer »KBC Securities herhaalt het koopadvies voor TKH

dinsdag 13 augustus 2019 09:06 KBC Securities herhaalt het koopadvies voor TKH Meer »
Profitmaker
0

8 adviezen : 8 maal koop. What does PM have 2 say more :-)

13 aug 19 NIBC Markets Kopen € 60,00 0,00%
13 aug 19 KBC Securities Kopen € 62,00 0,00%
7 aug 19 Kempen & Co. Kopen € 67,00 0,00%
1 aug 19 KBC Securities Kopen € 62,00 %
18 jul 19 Berenberg Bank Kopen € 70,00 0,00%
16 jul 19 ING Equity Research Kopen € 65,50 0,00%
16 jul 19 KBC Securities Kopen € 62,00 %
15 jul 19 ABN AMRO Kopen € 69,25 0,00%
18 jun 19 Bank Degroof Kopen € 61,00 0,00%
17 jun 19 InsingerGilissen Bankiers Kopen € 62,00
objectief
0
quote:

Profitmaker schreef op 13 augustus 2019 10:39:PM vindt dit uiteraard een prachtige koopkans en is op deze koers weer fors aan het kopen geslagen:-)

Meesten zijn namelijk niet in staat 'door de cijfers' heen te kijken!


Kun je aan die PM doorgeven, dat hij veel meer moet kopen want tot nog toe loopt de koers niet op, maar blijft dalen.
Profitmaker
0
Vertrouwen in targets

Volgens Van der Lof en financiële topman Elling de Lange zijn de cijfers voor de eerste helft van 2019 dan ook niet representatief voor waar TKH op dit moment staat. 'We hebben een goed verhaal. Dit hebben we tijdens de Capital Market Day ook besproken, met bijhorende targets. We hebben er vertrouwen in dat we die targets gaan halen', zei Van der Lof.De topman is niet verrast door de cijfers en voegt toe dat de daling van het resultaat niet zal doorzetten in de tweede helft van 2019. Hij verwacht dat zowel de omzet als het resultaat in het tweede halfjaar hoger zullen uitvallen, op basis van een 'aantal projecten in de pijplijn'.

fd.nl/ondernemen/1312411/winstdaling-...
Profitmaker
0
Halfjaarcijfers ‘Twentsche Kabel’ niet geweldig, maar ‘het komt goed’

HAAKSBERGEN - Twentsche Kabel Holding (TKH) zag de operationele winst in het eerst half jaar met bijna negen procent dalen en de autonome omzet slechts met één tiende van een procent stijgen. Het aandeel TKH kelderde prompt vijftien procent. „Een overreactie van de beurs”, vindt topman Alexander van der Lof.


Volgens Van der Lof gaat de tweede helft van dit jaar nog mooie dingen brengen voor de TKH Group en is de reactie van teleurgestelde beleggers daarom voorbarig. „Als de autonome groei minimaal of zelfs negatief is, gaan beleggers zich zorgen maken”, zo weet hij uit ervaring. „Maar voor het tweede half jaar verwachten we een autonome groei van vijf procent.” De nettowinst, die vorig jaar uitkwam op 110 miljoen euro, zal volgens Van der Lof tussen de 106 en 112 miljoen komen te liggen. „Ik ben optimist, we gaan voor de bovenkant van die bandbreedte en we gaan toe naar een record rendement op onze omzet dit jaar. Hoe mooi is dat?”

Smartphones
De omzet bij de TKH Group steeg het eerste half jaar met 3,5 procent tot 753 miljoen. De omzet werd onder meer gedrukt doordat producenten van consumentenelektronica minder investeerden. Dat merkt TKH in de levering van industriële camera’s, waarmee productieprocessen in beeld worden gebracht. Zo zijn wereldwijd fabrikanten van mobiele telefoons goede klanten van het bedrijf uit Haaksbergen. Ze gebruiken de camera’s van de TKH-dochterbedrijven voor het filmen van hun productie. Er worden dit jaar vier procent minder smartphones verkocht, zo is de verwachting, dus houden producenten van telefoons zelf ook de hand op de knip.

Haperende economie
Van een haperende economie merkt TKH nog bijna niets, zegt Van der Lof. „In de consumentenelektronica dus, maar daar halen we maar een paar procent van onze omzet vandaan. En bouwers van robots, waarvoor wij bekabeling leveren, maken pas op de plaats. Vooral bedrijven die de automobielindustrie beleveren maken zich zorgen, maar in die sector hebben wij geen klanten.”

Merknaam uitbuiten
TKH moet veel meer een merk worden dan het nu is. Daarom wordt een aantal dochterbedrijven, die in de loop der jaren bij de groep zijn gekomen, onder de TKH-vlag gebracht. Van der Lof: „We gaan onze sterke merknaam verder uitbuiten. Onze zes bedrijven die zijn gespecialiseerd in cameratechnologie krijgen bijvoorbeeld allemaal TKH in de naam. Uiteindelijk is dat ook veel efficiënter dan het hanteren van verschillende bedrijfsnamen.”
www.tubantia.nl/haaksbergen/halfjaarc...
dasokwat
0
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.