Moeder MediaMarkt schrijft rode cijfers

Gepubliceerd op 13 augustus 2019 08:03 | Reacties: 4

DÜSSELDORF (AFN) - Ceconomy, het Duitse moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn, heeft het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar afgesloten met rode cijfers. Het bedrijf was onder meer 80 miljoen euro kwijt aan reorganisatielasten. De komende tijd verdwijnen nog eens honderden banen bij de onderneming.

Ceconomy sloot het kwartaal af met een aangepast bedrijfsresultaat (ebit) van 45 miljoen euro negatief. Dat was een jaar eerder nog 30 miljoen euro negatief. De omzet daalde met 0,5 procent tot krap 4,6 miljard euro, vooral als gevolg van wisselkoerseffecten. Daarmee toonde het bedrijf zich tevreden gelet op de moeilijke vergelijkingsbasis, mede ingegeven door het WK voetbal een jaar eerder. Het sportevenement gaf de verkopen van bijvoorbeeld televisies destijds een impuls.

Ceconomy wijst er op dat marketingcampagnes in Duitsland en Italië zich hebben bewezen. Verder viel de periode rond Pasen gunstig. Toch zijn er ook regio's waar de onderneming minder presteert. Ceconomy handhaafde zijn verwachtingen voor het hele jaar en meldde ook dat het met vakbonden overeenstemming heeft bereikt over verdere banenreducties.

4 Posts
dasokwat
0
Zij zullen hun budget uit Saudi toch wel krijgen, geen enkel ander bedrijf heeft zoveel gedaan voor de verspreiding van de Islam
Henri Nostradamus
0
Hou DB in de gaten - gisteren min 5% - nu weer fors lager. Die gaan het niet redden en trekt iedereen mee. Als zilver door de 20 gaat is DB zelfs door niemand meer te redden vanwege het ongecontroleerd naakt schrijven van posities (nb multi-tig miljarden....... niemand weet precies hoeveel - honderden? 450?) Ook de Duitse regering of de eigenaren uit Kuweit kunnen dat gat dan niet meer dichten. Lehman is niets vergeleken met het DB drama dat zich nu volstrekt. Koop wat zilver (fysiek) is mijn advies , want dat gaat binnenkort door het dak.
HN
dasokwat
0
Je bedoelt dat nu al het einde v/d EU nadert, terwijl Engeland, en Italië er nog in zitten
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.